Güdül ilçesinde tiftik keçisi projesiyle ilgili istişare toplantısı düzenlendi

TAKİP ET

Ankara'nın Güdül ilçesinde, tiftik keçisinin varlığının ve yününün daha iyi değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendiGüdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın ev sahipliğinde belediyede düzenlenen toplantıya Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü Başkanı Prof

Ankara'nın Güdül ilçesinde, tiftik keçisinin varlığının ve yününün daha iyi değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’ın ev sahipliğinde belediyede düzenlenen toplantıya Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Banu Gürcü, Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysen Soysaldı ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Yalçın, ilçe genelinde tiftik keçisinin ürünlerinin değerlendirilmesi adına bir tesis kurulduğunu ve bu anlamda tiftik keçisinin en fazla bulunduğu mahallelerden Boyalı'da bunun daha da geliştirileceğini söyledi.

Akademislerler de tiftik keçisi üretiminin yaygınlaştırılması, sayısının artırılması ve tiftik yününün değerlendirilmesi aşamasında belediye ile üniversitenin ortak çalışma yürütmesinin önemini vurguladı.



AA