Gölbaşı'nda "Çocuk Trafik Eğitim Pisti" açıldı

TAKİP ET

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çocuk Trafik Eğitim Pisti törenle açıldı.Eymir Mahallesi'nde hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim...

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çocuk Trafik Eğitim Pisti törenle açıldı.

Eymir Mahallesi'nde hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Pisti'nin açılışına, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şimşek, yaptığı konuşmada, Gölbaşı'na yenilikleri getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin uygulamalı trafik eğitim alabilmeleri için Çocuk Trafik Eğitim Pistini açtıklarını belirten Şimşek, şöyle konuştu:

Pisti açtığımız alan pazar yeri olarak yapılmış ama bugüne kadar kullanılmayan bir yerdi. Buraya geldiğimizde alanın atıl halde olduğunu gördükten sonra buraya uygun bir proje geliştirmemiz gerektiğini düşündük. Çocuk Trafik Eğitim Pisti yapmaya karar verdik. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanlığından 1 milyon lira hibe aldık. Geri kalanını da biz belediye olarak kendi imkanlarımızla yaptık. Evlatlarımızın geleceğinde faydalı olacak bir alanı Gölbaşı'mıza kazandırdık.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın, Ankara'nın başkent oluşunun 99. yılında açılması dolayısıyla Anıtkabir, İlk Meclis Binası, tren garı gibi simgesel yapıların minyatürleri de park alanında yapıldı.

Eymir Mahallesi'nde 6 bin 100 metrekare üzerine kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, çocuklara trafik eğitiminin yanı sıra AFAD ve ilkyardım eğitimi verecek şekilde yapıldı. Alanda 3 derslikli eğitim binası, 10 özel yapım akülü eğitim aracı, AFAD binası, ilkyardım binası, amfi, gözetleme kulesi, üst geçit, tam otomatik sinyalizasyon sistemi, tren istasyonu ve tren yolunun yanı sıra 3-12 yaş trafik eğitim pisti bulunuyor.



AA