Girişimci, Beypazarı'nda kurduğu serada topraksız tarım yapıyor

TAKİP ET

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, ziraat mühendisi Doğancan Doğançay, kurduğu serada topraksız tarımla sebze yetiştiriyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, ziraat mühendisi Doğancan Doğançay, kurduğu serada topraksız tarımla sebze yetiştiriyor.

Doğançay, gazetecilere, yaklaşık bir dönüm arazi üzerine kurduğu serada sebze yetiştirerek üretime katkı sunduğunu belirtti.

Serada, su kullanımının minimum seviyede gerçekleşmesi için topraksız üretim yaptığını anlatan Doğançay, "Gelecekte su sıkıntısının yaşanacağı şimdiden deklare ediliyor. Burada bir sistem kurduk, tohumu seralara yerleştirmemizin ardından sulama sistemi çalışmaya başlıyor. Ürün yetişene kadar aldığı su miktarı 2 ila 4 litre arasındadır. Bunun dışında su kullanmıyoruz." dedi.

Öğrencilik döneminde topraksız tarımı uygulamalı olarak öğrendiğini, kendi serasında da okulda öğrendiklerini hayata geçirdiğini ifade eden Doğançay, şöyle konuştu:

"Beypazarı'nda kurduğumuz seramızda topraksız halde su ile ürünlerimizi yetiştirdik. Burada seracılığı daha yaygın hale getirmek istiyoruz. Beypazarı ilçesinde diğer illere sürekli taşımacılık yapılıyor. Sürekli aynı suyu kullanıyoruz. Su tankımızdan verilen su, serada dolaştıktan sonra, yer altından tekrar tanka gidiyor. Böylece suyu çok daha ekonomik kullanırken, topraksız, ilaçsız ve gübresiz ürün yetiştiriyoruz."


AA