George Floyd'un katili Derek Chauvin yargılanıyor

TAKİP ET

Jerry Blackwell jüriye eski memurun 'Floyd'un hayatına aldırmadan' aşırı ve mantıksız güç kullandığını söyledi. Savcılar , Pazartesi günü milyonlarca kişinin turnusol olarak kabul ettiği bir cinayet davasının açılışında, eski polis memuru Derek Chauvin'i savunmasız bir George Floyd'u "nefesi, hayatın kendisi sıkılana kadar ezip ezmekle" suçladı. ABD polisinin hesap verebilirlik testi.

Jerry Blackwell jüriye eski memurun 'Floyd'un hayatına aldırmadan' aşırı ve mantıksız güç kullandığını söyledi.

Savcılar , Pazartesi günü milyonlarca kişinin turnusol olarak kabul ettiği bir cinayet davasının açılışında, eski polis memuru Derek Chauvin'i savunmasız bir George Floyd'u "nefesi, hayatın kendisi sıkılana kadar ezip ezmekle" suçladı. ABD polisinin hesap verebilirlik testi.

Savcı Jerry Blackwell jüriye yaptığı açıklamada, Black Lives Matter hareketini yeniden canlandıran ve Amerika ve dünya çapında aylarca süren protestoları başlatan Floyd'un geçen Mayıs ayında ölümünün Chauvin'in ölenlerin boynunda dizini tutmasından kaynaklandığını söyledi. nefesini kestikten sonra bile dokuz dakikadan fazla bir süredir adam.

Floyd'un öldürüldüğü şehir olan Minneapolis'teki mahkeme salonunda davasını jüriye açıklarken Blackwell, "Bay Chauvin'in yaptığı şeyi kasten yapıyordu," dedi .

Savcı, Chauvin'in "Floyd'un hayatına aldırmadan" aşırı ve mantıksız güç kullandığını söyledi.

Blackwell, kurbanın ölümüne yol açan "bir saldırı" olduğunu söyledi.

45 yaşındaki Chauvin, geçtiğimiz Mayıs ayında 20 dolarlık sahte sigara almaya çalıştığı şüphesiyle gözaltına alınan 46 yaşındaki Afro-Amerikan adamın ölümü üzerine ikinci ve üçüncü derece cinayet ve adam öldürme suçlamalarını yalanladı.

Kovulan eski subay, en ciddi suçlamalardan hüküm giymesi halinde 40 yıla kadar hapisle karşı karşıya.

Chauvin'in avukatı Eric Nelson açılış konuşmasında jüriye yaptığı açıklamada, kanıtların Floyd'un uyuşturucu etkisi altında olduğunu ve ona karşı kullanılan gücün davranışından dolayı makul olduğunu göstereceğini söyledi.

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump, müstahkem mahkeme binasının önünde duruşmayı Amerikan adaletinin bir sınavı olarak ilan etti ve dünyanın izlediğini söyledi.

"Bugün, Amerika'nın herkes için eşitlik ve adalet arayışında ne kadar ileri gittiğine dair referandum olacak dönüm noktası niteliğindeki bir duruşma başlıyor" dedi.

Bir grup protestocu, “Minneapolis George Floyd'u asla unutmayacak” ve “Bay George Floyd yargılanmıyor, Derek Chauvin” yazılı tabelalar tuttu.

Blackwell jüriye Chauvin'in Floyd'un boynunda diz çöktüğü dokuz dakikalık 29 saniyelik bir videosunu, geçen yıl milyonlarca Amerikalıyı şok eden ve ABD'yi ve ötesini kasıp kavuran büyük ırksal adalet protestolarına yol açan görüntüleri gösterdi.

Bazıları videoyu daha önce görmemiş olan jüriye “Gözlerinize, cinayet olduğuna, cinayet olduğuna inanabilirsiniz” dedi.

Kayıtta Floyd'un 20 kez nefes alamadığını ve 10 kez öldüğünü söylediği duyulmaktadır.

Ölü annesini defalarca çağırdı. Blackwell, ölen adamın "Çocuklarıma onları sevdiğimi söyle" dediğini de duyabileceğini ve "Muhtemelen bu şekilde öleceğim. Ben bittim, bittim. Beni öldürecekler. "

Blackwell, Chauvin'in boynunda diz çöktüğü için Floyd'un artık nefes almadığını söyledi.

Savcı, memurun sadece Floyd'a yardım etme yasal görevini yerine getirmekte başarısız olmakla kalmayıp, ilk yardım eğitimi almış bir itfaiyeci de dahil olmak üzere başka birinin kendisine yardım etmesini engellediğini söyledi.

Blackwell, bir sağlık görevlisi tarafından Chauvin'e Floyd'un artık nabzı olmadığı söylendiğinde bile, polis memurunun dizini yerinde tuttuğunu söyledi.

"Onun pes etmediğini göreceksin. Kalkmıyor. Bay Floyd'un nabzı olmasa bile, devam ediyor ”dedi.

Jüri, Floyd tutulurken olay yerine gelen bir polis memurunun ifadesini dinleyeceğini ve o noktada Chauvin tarafından kullanılan güce ihtiyaç olmadığını söyleyeceğini söyledi.

Savcı ayrıca, Floyd'un ölümünden kısa bir süre sonra Chauvin'i kovan Minneapolis polis şefi Medaria Arradondo'nun, eski memurun davranışının Minneapolis polis departmanı eğitimi veya protokolü ile “tutarlı olmadığını” ifade edeceğini söyledi.

"Size aşırı güç olduğunu söyleyecek," dedi Blackwell.

Savcı, Floyd'un tutuklanmasının ilk etapta gereksiz olduğunu, çünkü kasıtlı olsa bile sahte bir yasa tasarısı geçirmenin polisin ceza yazabileceği bir kabahat olduğunu söyledi.

Nelson açılış konuşmasında, müvekkilinin davranışlarının bu koşullar altında makul olduğunu, çünkü Floyd'un tutuklandığı sırada uyuşturucunun etkisi altında olduğunu göstereceğini söyledi.

Tanıkların, Floyd'un tutuklanmadan kısa bir süre önce opioid hapları aldığını ve zaman zaman "kendinden geçtiğini" söylediğini söyledi.

"Kanıtlar, polisle karşılaştığında Bay Floyd'un onları polisten gizlemek için ağzına uyuşturucu koyduğunu gösterecek" dedi.

Nelson, Floyd'un bir "hızlı top" opioid ve metamfetamin aldığını ve bunun sonucunda güç kullanımını gerektiren tutuklamaya karşı şiddetle mücadele ettiğini söyledi.

"Derek Chauvin, 19 yıllık kariyeri boyunca yapmak için eğitildiği şeyi tam olarak yaptı," dedi.

Duruşmanın sonucu, ölüm nedenine odaklanabilir.

Nelson, tıbbi kanıtların ilaçların varlığının yanı sıra koroner hastalık ve genişlemiş bir kalp gibi diğer tıbbi sorunların ölüm nedeni olduğunu göstereceğini söyledi. Boğulmanın tıbbi kanıtı olmadığını söyledi.

Resmi otopsi ve o sırada bağımsız bir otopsi, ana ölüm nedeninin cinayet olduğu sonucuna vardı.

Blackwell, "Bu bir kalp krizi değildi" dedi.

İlk kovuşturma tanığı, bir polis amirine, bir sokak kamerasından canlı yayınla "bu adamın üzerine oturduğunu" görmekle ilgilendiğini söyleyen 911 memuru Jena Scurry idi.

Blackwell, Scurry'nin ifadesinden "polisi aradığını" söyledi.

Öğleden sonra, 33 yaşındaki savcılık tanığı Donald Williams, çevredeki kişiler onu tutan polise yalvarırken ve azarlarken bile Floyd'un yakından "yavaşça kaybolmasını" nasıl izlediğini anlattı.

Williams mahkemeye Floyd'u sıkıntı içinde duyabildiğini ve görebildiğini söyledi ve dövüş sanatları deneyimi ona Chauvin'in boynunda diz çökerken Floyd'u boğduğunu gösterdi.

Jüri ve mahkemede ya da dünya çapında canlı yayınla izleyen halk, Chauvin'in Williams'ın bir dövüş sanatları hareketi olduğunu söylediği sözde "parıldayan" bazı yıkıcı klipler gösterildi ve pozisyonunu biraz değiştirerek daha fazla baskı uyguladı - bir savaşçının elinde birileri olduğunda yaptığı gibi.

Williams, Floyd'un ne kadar acı çektiğinden, nefes alamadığını söylerken sıkıntısından bahsettiğini duydu, memurlardan özür diledi ve hayatı için yalvardı.

“Diz boynunda ne kadar çok durursa ve titreme devam ederse, onu [Floyd] 'un yavaşça kaybolduğunu görürsünüz. Gözleri başının arkasına çevrildi, ”dedi Williams.

Floyd'un "çantadaki balık gibi" öldüğünü anlattı.

Williams diz pozisyonunu Floyd'un hava yolunu kesmeyi amaçlayan tehlikeli bir "kan tıkanması" olarak tanımladı.

Williams daha önce duyulmuştu ama görülmemiş bir şekilde kaldırımdan polise öfkeyle bağırıyor, Chauvin'e "serseri" diyor ve Floyd acı çekip yalvarırken onu yaptığı şeyden zevk almakla suçluyordu.

Duruşma devam ediyor.