Gazipaşa 13. Tarım Fuarı başladı

TAKİP ET

Gazipaşa ilçesinde bu yıl 13'üncü kez düzenlenen tarım fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı.Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma...

Gazipaşa ilçesinde bu yıl 13'üncü kez düzenlenen tarım fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı.

Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından kaymakamlık ve belediyenin desteğiyle düzenlenen "13. Gazipaşa Tarım Fuarı" başladı.

Gazipaşa Fuar Alanı'nda yapılan fuarın açılışına Kaymakam Orhan Altun, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Ökkeş Yılmaz , Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, kamu kurum görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış, kaşık ekibinin gösterisiyle devam etti.

Kaymakam Altun, yaptığı konuşmada, "Gazipaşa, Antalya’da tarımı en iyi yapan ilçelerimizden birisi. Özellikle tropikal tarım deyince Gazipaşa akıllara geliyor. Tarım konusunda çok zengin ürün çeşitliliği olan bir bölgede yaşıyoruz. Tarımı profesyonelce yapmamız gerekiyor. Profesyonel yapmak için ise altyapısı güçlü arazileri fazla böldürmeden bütün imkanları kullanarak ekonomiye katkı sunacak katma değer sunacak şekilde tarıma hizmet etmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu tür fuarların yapılması gerekiyor. Ülkemiz tarım ülkesi olduğu için özelliklede ilçemiz tarım ilçesi olduğumuz için gençlerimizi tarıma yönlendirmemiz gerekiyor. Gençlerimiz kendi topraklarında fazla para kazınabilir." dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Protokol stantları gezip bilgi aldı.

Üç gün sürecek fuarda 59 firmanın stant açtığı öğrenildi.