Film Festivallerinin Sinema Dünyasındaki Önemi

TAKİP ET

Dünya'nın farklı noktalarında düzenlenen film festivallerinde yarışan filmler, her zaman ne kadar etkili olduklarını göstermeye dayalı olarak bir yarış içerisinde varlık gösteriyor.

Dünya’nın farklı noktalarında düzenlenen film festivallerinde yarışan filmler, her zaman ne kadar etkili olduklarını göstermeye dayalı olarak bir yarış içerisinde varlık gösteriyor.

Genel olarak Avrupa sinemasına bağlı olarak ortaya çıkan bu tip festivaller, her ülkeden filmlere davet gönderebiliyor. Aralarından en iyilerini seçecek olan jürinin de sinema dünyasının parlak isimlerinden oluştuğu görülebiliyor. Festivallerden ödüllerle dönen yapımların, kendilerine özgü bir imajı da ortaya çıkabiliyor. Genel olarak bağımsız filmler bu tip festivallerde yarıştığından dolayı, çoğu kişinin takip etmediği etkinlikler olarak da biliniyor. Film Abisi içerisinde de bağımsız ya da sanat filmi olarak tabir edilen bu yapımlara ulaşmak da söz konusu olabiliyor.

Oscar Ödül Töreninin Diğer Festivallerden Farkı

Oscar ödül töreni kapsamında genel olarak Hollywood endüstrisi ürünlerinin kıyaslandığı görülebiliyor. Sadece bir dalda diğer ülkelerin sinemalarına ödül verdikleri de söylenebiliyor. Amerikan sinemasının kendini daha da öne çıkarması açısında yapılan bir nevi propaganda olarak da adlandırılabiliyor. Film izle siteleri doğrultusunda rağbet gören ve sinema salonlarında yer edinen filmlerin kıyaslandığı bir etkinlik olarak değerlendiriliyor. Diğer film festivallerinin ise daha çok bağımsız filmlere ağırlık vermesi, sanata gösterdikleri önemi bir doz daha arttıran bir etmen olarak görülebiliyor. Bu sayede de Oscar ödüllerinin diğer festivallerden ayrı tutulduğu da söylenebiliyor. Hiç olmayacak filmlere bile zaman zaman ödüllerin dağıtılması bu etkinliklerin tepki çekmesine de neden olabiliyor.

Komedi Filmlerinin Festivallerdeki Yeri Nedir?

Festivaller kapsamında filmlerin türüne pek fazla bakılmamakla beraber, daha farklı konular ele alınmaktadır. Oyuncu kadrosu, kamera açıları ve olay örgüsü gibi birçok konu değerlendirilmekte ve jüri onayıyla ödüllendirilmektedir. Böylelikle de komedi filmleri türündeki yapımların da iyi bir altyapıya sahip olmaları durumunda ödül almalarında herhangi bir zorluk bulunmamaktadır.