Fatma Mavi, Karaman'da defnedildi

TAKİP ET

İstanbul'da cinayete kurban giden Fatma Mavi, memleketi Karaman'da defnedildi.

İstanbul'da cinayete kurban giden Fatma Mavi, memleketi Karaman'da defnedildi.

1 Kasım sabahı İstanbul Bahçelievler'de meydana gelen doğalgaz patlamasında öldüğü sanılan, aslen Karaman'ın Kızıllarağini Köyünden olan, ailesi Karaman'ın Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden 31 yaşındaki Fatma Mavi'nin cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı.

Cenazesi memleketi Karaman'a getirilen Mavi, öğle namazına müteakip Yeşil Cami'de kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığına defnedildi.

FATMA MAVİ CİNAYETİ İTİRAF İLE ORTAYA ÇIKTI

- Olay geçmişi

5 katlı apartmanın 2 . katında meydana gelen patlama sonrasında 31 yaşındaki Fatma Mavi'nin cansız bedenine ulaşıldı. 2 yıldır bu adres üzerinde yaşadığı öğrenilen Mavi'nin patlama nedeniyle öldüğü tahmin edilse de soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte kan donduran cinayet gerçeği ortaya çıktı.

Önce boğmuş sonra yakmış

Bahçelievler  İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Fatma Mavi’nin en son irtibatta olduğu kişilerle ilgili çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda genç kadının en son Ergin A. ile sık sık görüştüğünü tespit etti.

Bunun üzerine çalışma başlatan Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği ekipleri Ergin A’yı gözaltına aldı. A’nın ifadesinde, “Gece Fatma ve yanında bulunan 2 kadınla buluşup Taksim’e gittik. Sabah 07.00 sıralarında olayın yaşandığı eve geldik. Başka bir kadın yüzünden bu sırada Fatma’yla aramızda kıskançlık tartışması çıktı. Kendimi tutamadım. O an cinnet getirdim ve Fatma’yı ellerimle boğdum. Sonra Ali İlkay S., adlı arkadaşımı çağırdım. Benzin istasyonuna gittik. Ona para vererek benzin aldırdım. Sonra eve geldim. Ali çıkmadı yukarı. Ben daha sonra benzini dökerek evi ateşe verdim. Fatma’yı da yaktım” dediği öğrenildi.

Ellerinde ve kollarında yanıklar bulunan Ergin A’nın ifadesinin ardından Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği ekipleri Ali İlkay S’yi de gözaltına aldı.

Ekiplerin olaya ilişkin çalışması sürerken acılı yakınları genç kızın cansız bedenini almak üzere Adli Tıp Kurumu’na geldi. Genç kadının cenazesi defnedilmek üzere memleketi Karaman’a görüleceği öğrenilirken Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen genç kızın amcası Mehmet Mavi, “Biz kaza biliyorduk. Canice bir olay olmuş Boğulma var, yakma var. psikopat mıdır nedir” dedi