Evi yanan yaşlı çift yardım bekliyor

TAKİP ET

Karaman merkeze bağlı Damlapınar Köyünde dün gece evleri yanarak kullanılmaz hale gelen yaşlı çift çaresiz kaldı.

Karaman'ın Damlapınar Köyünde dün gece 76 yaşındaki Hamza Kaya'ya ait evde çıkan yangın sonucu ev kullanılmaz hale geldi.

Yangında bütün eşyaları tamamen yanan ve çaresiz kalan Hamza Kaya ile evde birlikte yaşadığı eşi, gelini ve 3 torunu geçici olarak köylüler tarafından başkasının evine yerleştirildiler.

Olayı öğrenerek Damlapınar Köyüne giden ve yanan evi inceleyen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaşlı çift için yardım çağrısında bulundu.

Bayram açıklamasında, "Allah beterinden korusun, kimseye böylesi felaketler yaşatmasın. Damlapınar Köyümüzde dün gece evi yanan çok fakir olan Hamza dedeye destek olma zamanı.

Mübarek 3 ayların hürmetine Karaman Damlapınar Köyümüzde eşi, gelini ve 3 torunu ile aynı evde yaşayan hiç bir sosyal güvencesi olmayan, devletimizin verdiği sosyal yardımlarla geçinen evinden başka malı mülkü olmayan 76 yaşındaki Hamza Kaya’nın evinde dün gece çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi.

Allah rızası için durumları çok kötü aşırı yoksul olan hiçbir eşyası erzağı kalmayan yanan bu aileye bu soğuk günlerde yardım etmek isteyen yardım severler Damlapınar köyümüzün Muhtarı ile irtibata geçerek yardımda bulunarak yaraları birlikte saralım." dedi.

Yardım için; Damlapınar Köyü Muhtarlığı
Ziraat Bankası Hesabı IBAN: TR 94 0001 0023 2087 4301 8450 01