Erdoğan'dan Macron'a tarihi ders: Şahsımla daha çok sıkıntın olacak

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu'na katılıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. Macron'un 'Derdimiz Erdoğan'la' şeklinde yaptığı açıklamaya Erdoğan, "Şahsımla daha çok sıkıntın olacak" sözleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu”nda önemli açıklamalarda bulundu.

Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na geldi. Erdoğan, 12 Eylül'ün yıl dönümünde sempozyuma katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Vesayetten demokrasiye, milli irade sempozyumunun ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere özellikle teşekkür ediyorum.

İnsanlık tarihinde pek çok yönetim biçimi vardır. Bu yönetim sistemleri içinde milli irade üstünlüğüne dayalı olanların ayrı bir yeri bulunuyor.

Özellikle son bir asra damgasını vuran demokrasi zengin bir uygulama alanına sahiptir. Türkiye'de bu sürece en erken katılan ülkeler arasındadır.

Bu süreç oldukça zorlu ve sıkıntılı yürümüştür. Şöyle dönüp 1950'den bugüne baktığımızda darbeler, cuntalar vesayet lekeleriyle dolu olduğunu görüyoruz.

Siyaset mühendislikleri, zorbalıklar, sinsi tuzaklar ve daha nice oyunlar yaşadık. Bedelini demokraside ve ekonomide geri kalmışlık olarak, evlatlarımızın dar ağacından terör saldırılarında can vermeleri olarak ödediğimiz bu süreci asla unutmayacağız.

Her şeyden önce şu gerçeği ülkemizdeki herkesin kabul etmesi gerek; Türkiye'de yapılmış ve teşebbüs edilmiş hiçbir darbe, vesayetin hiçbir oyunu meşru değildir, milli değildir, masum değildir, onurlu değildir.