Erdoğan Açıkladı! Kısıtlamalar Kalkacak mı? Kafe ve Restoranlar Açılacak mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI;

GARA'DAKİ PKK KATLİAMI!

-Hiçbir insanımızın kanı dökülmesin analar ağlamasın diye her türlü gayreti samimiyeti gösterdik. Türkiye üzerinde emeli olan çevreler 2013 yılından itibaren PKK'yı yeniden harekete geçirdiler. 15 Temmuz'da Türkiye'ye diz  çöktürmeye çalışanlara karşı milletimiz canı pahasına tarihi bir ders vermiştir. Milletimiz birlik ve beraberliğine sahip çıkmıştır. 

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 17 BİN 750'Yİ BULDU!

-Terör örgütünün yıllarca uğraşarak kurduğu kadro 5 senede bertaraf edilmiştir. Harekatlarda 12 bin 900'ün üzerinde terörist imha edildi. Etkisiz hale getirilen toplan terörist sayısı 17 bin 750'yi buldu.

-Terör örgütlerinin saldırılarında 770 vatandaşımız hayatını kaybederken, 5 binin üzerinde vatandaşımız yaralanmıştır. Yurt içinde 6 bin, yurt dışında 6 bin 900 olmak üzere toplamda 12 bin 900 terörist imha edilmiştir.

-Ezanımız, bayrağımız vatanımız başta olmak üzere kutsallarımız söz konusu olduğunda gözümüz dünyayı görmez.

ÇİFTÇİYE 2 MÜJDE BİRDEN

Çiftçilerimize gübre destekleriyle ilgili 2 müjde vermek istiyorum. Gübre desteklerini 0 artışla 2 katına çıkartıyoruz.

Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya yükseltiyoruz.

KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

-Kısa Çalışma Ödeneğinin süresini Mart ayı sonuna kadar uzattık

-Aşı çalışmaları hızla sürüyor 5,5 milyonun üzerinde aşılama yapıldı.

-İllerimizi 4 grupta ayırarak mart başı itibarıla kadameli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

-Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

TÜRKİYE'DE AŞILAMADA SON DURUM

Aşı çalışmaları hızla sürüyor. Şu anda 5.5 milyonun hemen hemen üzerinde bir aşılama kampanyasını tamamladık. Bu işi başaran Türkiye oldu. Halihazırda 5 milyon 700 bin aşılamaya ulaşmış durumdayız.

Asıl önem verdiğimiz yerli aşı geliştirme çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Salgın tedbirleriyle ilgili şu hususları paylaşmak istiyorum.

Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

RESTORAN VE KAFELERE MÜJDE

İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

NORMALLEŞME TAKVİMİ

Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz.