Erciyes Teknopark, 1,4 milyar liralık ciroya ulaştı

TAKİP ET

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç, 253 Ar-Ge firmasıyla neredeyse yüzde 100 doluluk oranında faaliyetlerini...

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç, 253 Ar-Ge firmasıyla neredeyse yüzde 100 doluluk oranında faaliyetlerini sürdürdüklerini, kuruldukları günden bu yana bin 476 Ar-Ge projesi ile toplamda 1,4 milyar TL'lik ciroya ulaştıklarını belirtti.

Kılıç, 2020 yılında Erciyes Teknopark olarak salgına rağmen hem teknopark hizmetlerini hem de teknoloji transfer ofisi hizmetlerini kesintiye uğratmadan ekip olarak gayretli bir çalışmayla devam ettirdiklerini aktardı.

2020 yılını değerlendiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Gelişen ve büyüyen bir yapı olan Erciyes Teknopark da faaliyet gösteren firmaların ofis alanlarında mümkün olamayacak boyuta ulaşan Ar-Ge projeleri için Erciyes Teknopark'ta 24 işlikli hangar tipi mekanik kuluçka merkezinin, 8 işlikli ilk bölümünü 2020 yılında tamamladık. Geri kalan 16 işlikli mekanik kuluçka merkezini de 2021 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Mekanik kuluçka merkezimiz ile teknoloji tabanlı firmalar, fiziksel ve alt yapısal yetersizlikler dolayısı ile erken aşamada teknoloji geliştirme bölgesi dışına çıkmak zorunda kalmadan sanayiye daha yakın çalışma imkanı bulabilecekler. Ayrıca Resmi Gazetede ilam edilen kararla da yeni ek bölgemiz mekanik kuluçka merkezi ölçeğinin de ötesine geçen fabrika ortamına benzer daha büyük ölçekteki teknoloji tabanlı çalışmalar için kullanılacak."

Kılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından başlatılan "100 Talep 100 Proje" programının da 2020 yılında meyvelerini vermeye başladığını, program kapsamında 104 talep aldıklarını, bu taleplerden 32 tanesi için sözleşmelerin imzalandığını hatırlattı.

2020 yılında Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile ERÜ'ye ait beş ayrı patenti lisanslayarak bilginin ticari değere dönüşmesi adına da önemli iş birlikleri gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, ERÜ araştırmacılarından gelen 98 buluş bildirim formunu inceleyip 2020 yılında üniversite adına toplam 48 adet patent başvurusu yaptıklarını sözlerine ekledi.