Dünya lideri Karaman'a geliyor, hemşehrilerimizi bekliyoruz

TAKİP ET

AK Parti Karaman teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karaman ziyaretine dair basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Karaman teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karaman ziyareti ve hızlı tren açılışına dair bilgilendirme yaptı. AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan'ın verdiği bilgilere göre Başkan Erdoğan saat 14:00'da Aktekke Meydanında miting düzenleyecek ve 70 projenin açılışını gerçekleştirecek.

"DÜNYA LİDERİ KARAMAN'A GELİYOR"

"Yarın inşallah Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı Karaman'da ağırlayacağız." diyen Başkan Çağlayan, "Yarın saat 14:00 itibari ile Cumhurbaşkanımız meydanda olacak. Mitingin akabinde sat 16:00'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplatımızı yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi Cumhurbaşkanımız ile buluşmaya davet ediyoruz. Karamanımız için çok önemli bir fırsat. Çünkü dünya lideri Karaman'a geliyor. Karaman'ın beklediği en önemli projelerden biri olan hızlı trenin hizmete alınması inşallah bugünden sonra gerçekleşecek.

AK Parti eser siyaseti yapan bir partidir. 20 yıllık eserleri saymakla bitmez. İnşallah yarın Karaman'da da 70 eserimizin açılışı yapılacak. Karamanımız ve memleketimize hayırlı olsun. Karamanımız ve memleketimiz daha iyilerine layık. İnşallah Cumhurbaşkanımızın 2022 yılındaki ilk mitingi Karaman'da olacak, bu ayrıca Karaman için bir şanstır. Karamanlı hemşehrilerimizi de Cumhurbaşkanımıza destek vermeye, onunla buluşmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİRLERİN HAYALİNDE OLMAYAN PROJE KARAMAN'DA HİZMETE GİRECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 yılındaki ilk ziyaret ve mitingini Karaman'da yapacak olmasından dolayı gururlu olduklarını belirten AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, "Aramızda geçmiş dönemde görev almış dava abilerimiz var. Hep bir arada AK Parti Karaman teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımızı büyük bir sevgiyle beklemekteyiz. İnşallah yarın coşkulu bir miting yaparak, 70 plakalı Karaman'da 70 tane eserin hizmete alınması gerçekleşecek. Tabi bunlar arasında en önemlisi ve farklı mesajlarla gündeme gelen hızlı trenin açılışı olacak. Bildiğiniz üzere Karaman, Türkiye'de hızlı trenin geldiği sekizinci il olacak. Aslında çıkış noktası olarak baktığımızda beşinci il Karaman. Yani 81 il olan Türkiye'de büyükşehirlerin bile aslında birçoğunun hayalinde olmayan hızlı tren Karaman'da hizmete başlamış olacak. Karaman'ın Konya, Ankara, İstanbul bağlantıları kolaylaşacak. Aynı zamanda Ulukışla'ya kadar olan hattımız yüzde 80 aşamasında bitme noktasına geldi. Karaman - Ulukışla arasında birisi 5 bin, birisi 2 bin 500 metre uzunluğunda olan da iki tane tünel de bitti. Ulukışla'dan Mersin Yenice Limanı'na kadar hat uzanmış olacak. Dolayısıyla hızlı trenimizin güzel bir tarafı, bizim birinci organizemiz bitmiş ikincisinin kurulumu tamam, serbest bölgenin kuruluşu tamam, mermer OSB düşünüyoruz, işte bu gibi OSB'lerden yapacağımız kılçıklarla Karaman'da üretilen değerlerimiz en hızlı yoldan limanlara ve uluslararası yollara taşınmış olacak.

Tabi sadece hızlı tren değil, Gençlik Spor'da yaptığımız sahalar, kapalı spor salonumuz, çok amaçlı spor merkezimiz, milli eğitim ve sağlık müdürlüğümüze bağlı tesisler, TOKİ'lerimiz, özel idaremizin yapmış olduğu yollar ve yatırımlar gibi toplamda birçok kurumla alakalı içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi gibi hayırseverlerimizin bağışının olduğu 70 adet eser ilimize yarın kazandırılmış olacak. Bütün bu desteklerin fikir babalığını, önderliğini duruşuyla gösteren Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu şükranlarımızın en güzel göstergesini de inşallah yarın Karamanlı hemşehrilerimiz meydanı doldurarak orada göstermiş olacak. Çünkü eser bırakan, hizmet eden Cumhurbaşkanımız güzel bir ilgiyi çok fazlasıyla hak ediyor. Karaman'ın da Cumhurbaşkanımıza bu güne kadar hep desteği oldu, yarın da hep birlikte coşkuyla göstermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZ GÜLE GÜLE KULLANSIN, BİZ SADECE VESİLE OLDUK"

20 yıllık kesintisiz bir hizmet ile harcanan büyük emeklerin olduğuna değinen AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, "Biz burada aktif olarak 20 yılın 3 buçuk yılına milletvekili olarak katkı sağladık. Geriye doğru baktığımda 15 yıldan fazla hizmet veren teşkilat büyüklerimiz yanımızda. Öncelikle onlara şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü geride ne kadar büyük emeğin olduğunu burada 3 buçuk yıllık aktif görevimde anlayabiliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketin her köşesine yaptığı hizmet tartışmasız. Karamanımıza da keza öyle. Çalışmadık hiçbir alan bırakılmadı. Eksiklerimiz var elbet, onlar da halledilecek. Çok büyük yatırımlar yapıldı. Bunları kalem kalem saymamıza gerek yok.

En çok bekleneni Karaman için hızlı trendi. Hızlı tren çok tartışma konusu oldu. Birçok basın çalışanı arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bize açılış günüyle ilgili sorular sordular. Ben de kendilerine haber yapmayacaksanız tamamlandığı gün açılacak diye ifade etmiştim kendi aramızda. Çok büyük yatırımlar bunlar. Bir kamu binası veya inşaat yapımı değil. Dolayısıyla böylesine büyük yatırımların planlanan zaman içerisinde yapılmasında olası. Zaten 2023'ten önce tamamlanması planlanan bir yatırımdı. 2023 yılından önce de tamamlanıyor. Öngörülemeyen bazı aksaklıklar olması nedeniyle verilen bazı tarihlerde açılış yapılamadı. Gecikme nedeniyle hayal kırıklığına uğrattığımız hemşehrilerimiz varsa biz bu hizmetin onlar için yapıldığını ifade edelim. Sadece bu yatırımları değil, gelecek yatırımları da devlet milletin parasıyla yapıyor. Milletimiz güle güle kullansın. Biz sadece vesile olduk. Daha büyük yatırımlarımız var. Kapalı devre sulama sistemlerimiz var, bunlar da hizmete girecek. Ben hem şahsım, görev yaptığım milletimizin verdiği makam adına Karamanlı kardeşlerimizi miting alanına davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız yedi düvelle mücadele ediyor, mücadelesi çok büyük. Karaman'da bir nefes alıp dönecek. Moral bulup gitmesini arzu ediyoruz." dedi.