Dünden Bugüne Dünya Kupası 2022

TAKİP ET

Futbol spor dalları içerisinde en çok takip edilen spor dalları arasında gelmektedir.

Futbol spor dalları içerisinde en çok takip edilen spor dalları arasında gelmektedir. Hatta Dünya genelinde en çok seyirciye sahip spor dalı demekte mümkündür. Aslında bu konuda en büyük referansımız ise futbol müsabakalarının oynandığı stadyumların kapasiteleri olmaktadır. En küçük stadyumlar bile on binlerce seyirci alırken büyük kulüplere ev sahipliği yapan stadyumlar yüzbinlerce ifade edilen kapasitelere ulaşmaktadır.

 

Bu konuda taraftarlar birbirleri ile rekabet ederken ne kadar çok seyircinin maçları takip ettiği konusunda da ayrı bir ekonomi oluşmaktadır. Seyirci sayılarının artması ve stadyum kapasitelerinin artması ile birlikte kulüpler için güzel bir reklam kaynağı da oluşmaktadır.

 

 Futbol müsabakalarında özellikle uluslararası mücadeleler tüm dünyadan seyirci toplamaktadır. Bu konuda özellikle belirli dönemlerde yapılan Dünya Kupası, kıtaların kendi turnuvaları, şampiyonlar ligi ve Avrupa ligi gibi mücadeleler tüm dünyada ilgi ile izlenmektedir.

 

 Türkiye'de Futbol

 

 Türkiye özellikle milli takım düzeyinde uzun süredir uluslararası turnuvalara ve organizasyonlara katılma başarısı göstermese de Türkiye tam anlamı ile bir futbol ülkesidir. ExpressVPN’in araştırması, bunu resmen onaylıyor. Türkiye’de çevrimiçi maç izleme trendlerini ortaya çıkaran araştırma, futbol maçlarının ve liglerinin ilgi ile takip edildiğini ortaya koyuyor. Dünya genelinde ilgi ile izlenen ve takip edilen Türk takımları özellikle taraftarların sergilemiş olduğu gösteriler ile ilgi görmektedir.

 

 Türkiye futbol taraftarları konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisidir. Türkiye süper liginin izlenme sayıları da bu durumu kanıtlamaktadır. Süper lig müsabakaları her hafta milyonlar tarafından izlenmektedir.

 

 Maç izlemek isteyenler, gerek yayıncıların kanallarını gerek ise internet yayınlarını ilgi ile izlemektedir. Online maç yayın platformları sayesinde futbol severler sevdikleri takımların maçlarını diledikleri zaman diledikleri yerde izlemektedir.

 

 Maç yayınları konusunda paylaşmış olduğumuz bağlantıları kullanarak hem Dünya Kupası maçlarını hem de taraftarı olduğunuz takımın maçlarını dilediğiniz gibi izleyebilirsiniz. Online maç keyfi ile kesintisiz bir şekilde futbolun coşkusunu yaşayabilir bulunduğunuz her yeri anında stadyuma çevirebilirsiniz.

 

 Dünya Kupası

 

Tüm dünya dört yılda bir düzenlendiği ve birçok starın oynadığı bir turnuva olması nedeni ile tüm dünyada ilgi ile takip edilmektedir. Dört yılda bir farklı ülke ya da ülkelerde düzenlenen Dünya Kupası'na katılacak ülkeler dört yıl boyunca katıldıkları eleme müsabakaları sonucunda seçilmektedir. Sonunda sadece en başarılı ülkelerin katıldığı Dünya Kupası adeta bir futbol yıldızlar geçidi olmakta ve her Dünya Kupası kendine has gösterileri ile ilgi çekmektedir.

 

 1930 yılından bu yana sadece 2. dünya savaşı yılları olan 1942 ve 1946 yıllarında düzenlenmeyen Dünya Kupası ilk turnuvadan bu yana dört yılda bir düzenlenmektedir. Bu nedenle de seyirciler Dünya Kupası maçlarını ve turnuvada yer alan yıldızları izlemek için ya stadyumlara akın etmekte y da TV başından mücadeleleri izlemektedir. Dünya Kupasının bu kadar ilgi görmesi yayıncılar içinde önemli bir kriter olduğu için özel olarak Dünya Kupası yayınları düzenlenmektedir.

 

 Dünya Kupasını Kaç Kişi İzliyor

 

2022 Dünya Kupası Katar ev sahipliğinde düzenlenmektedir. Turnuvaya katılan ülkelerin taraftarları ve diğer ülkelerden gelen milyonlarca taraftar maçları yerinde Katar' da izlemektedir. İmkanı olmayıp gidemeyenler ise Dünya Kupasının özel maçlarını TV ya da internet yayınları üzerinden takip etmektedir. Her yıl artan oranda ilgi gören Dünya Kupası maçları için birçok ülkede özellikle de turnuvaya katılan ülkelerde özel maç izleme alanları dahi oluşturulmaktadır.

 

Dünya genelinde milyarca insanın Dünya Kupası maçlarını izlediği bilinmektedir. Buda hem yayıncılar için hem de şirketler için önemli bir reklam potansiyeli oluşturmaktadır. 2022 Katar Dünya Kupası organizasyonunu dünya genelinde beş milyardan fazla insanın gerek stadyumlarda gerekse TV üzerinden izlemesi beklenmektedir. Buda futbolun dünya genelinde ne kadar çok sevildiğini gösteren bir olgu olmaktadır.