Dr. Recep Şeker; 'Berberlerimize 1000 lira Destek Verildi'

TAKİP ET

Son günlerde Berberler ve Kuaförler Odası ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı arasındaki konu hakkında Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker açıklama yaptı.

Son günlerde Berberler ve Kuaförler Odası ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı arasındaki konu hakkında Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker açıklama yaptı.

Milletvekili Şeker Açıklamasında;

"Karamanda Sosyal Medya üzerinden birkaç gündür Berberler Odası Başkanımız benim ismiminde geçtiği bir paylaşım yapmış, Sayın Başkan pandemi başlarında aradığında zorda kalan esnafımızın bilgilerini bizede, ilgili organizasyonun başındaki Afad İl Müdüremizede iletmesini söyledik.

Bize ilettiği isimleri ve durumun önemini hem Valimize hem Afad İl Müdüremize hem de ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerimize özellikle, gün kazananıp, gün harcayan, berber, kahveci esnafı gibi esnafımızın durumunu ilettik.

Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığımız gibi ilgili yerlere ilk faz yardım kriterlerinin genişletilmesi ile ilgili sahadaki sıkıntıları ilettik. 2. ve 3. Faz ödeme kapsamları daha genişletildi. Nihayetinde Karaman Berberler, Kuaförler, Dövmeciler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza kayıtlı 302 Esnafımızın 172'si, Pandemi Sosyal Destek Yardımına başvuru yapmış olup 118 Berber Esnafımızın başvurusu kabul edilmiş olup 1000'er TL. nakdi yardım yapılmıştır. 54 kişinin gelir durumu, ikamet sorunu gibi sebeplerle yardım edilememiştir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza 15 Berber Esnafımızın nakdi yardım başvurusu olmuş, bunların 14'üne ayrıca yardım yapılmıştır. Bunların dışında gıda yardımı yapılan berber esnafımızda olmuştur. Kredi başvuruları ayrıca değerlendirilmiştir. Tabiki tüm esnafımızı rahatlatabilmek temel hedefimizdir. Pandemi süresince, Valimizin başkanlığında tüm Kamu Kurumlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, bireysel olarak insanlarımız, bir birlik ve bütünlük içinde zorda kalan insanımızın yardımına koşmuştur. Bizler, Siyasetçiler, STK'lar, Odalar, Kamu Kurumları hepimiz birlik içinde insanımızın derdine ortak olmalı, Karamanımaza birlikte hizmet etmenin çabası içinde olmalıyız.

Siyasetçide Karamanın, STK'larda Karamanın, Odalarda Karamanın, Kamu Kurluşlarıda Karamanın, hep birlikte Karamanız" dedi.