Cumhurbaşkanı duyurdu; 81 ile talimat!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokak hayvanları için belediyelere talimatlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş hayvanlar için geçtiğimiz günlerde üzüntüsünü dile getirmişti. Erdoğan, sokak hayvanları için sorundan da çözümden de belediye başkanları sorumludur dedi.

Cumhurbaşkanı, "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." demişti.

SORUNU DA ÇÖZÜMÜ DE BELEDİYE BAŞKANLARI

Sorun ve çözüm önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan  AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme geldi.

Erdoğan tekrar belediyelere talimat vererek, "Sokak hayvanı sorunundan ve çözümünden belediye başkanları sorumlu" dedi.

Erdoğan'ın talimatı ile çalışmalar hızlandı. 

REHABİLİTASYON!

Çalışmalar kapsamında öncelikle tüm il ve ilçelere barınak kurulacak, 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılacak. Barınaklara yerleştirilemeyen sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde yapılacak kontrollerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacak.