Çubuk'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitimi Merkezi'nde Türk Telekom İlkokulu tarafından hazırlanan etkinlikte konuşan Çubuk Engelliler Derneği Başkanı Sebahaddin Karahanlı, özel öğrenciler için yatırım yapan devlet büyüklerine teşekkür etti.

Herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmamasını isteyen Karahanlı, tüm engellerin birlik ve beraberlik içerisinde aşılabileceğini kaydetti.

Engelli çocuğu olan velilerden Fatma Tutar ise "Biz her ne kadar çocuğumuza destek olmak için elimizden geleni yapmaya çalışsak da toplumun yadırgayan, yargılayan ve irdeleyen tutumuna maruz kalmamızı ne yazık ki engelleyemiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri sergilendi. Okullarda engelli öğrencilere yönelik yürütülen eğitim ve öğretim çalışmalarına yönelik slayt gösterilerinin de sunulduğu program sonunda Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Hatıra fotoğrafının çekildiği programda engelli öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi gezildi.

Programa Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan, CHP İlçe Başkanı Can Kaderoğlu, okul müdürleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


AA