Covid-19 vaka riski en yüksek olanlar kel erkekler

TAKİP ET

Araştırmacılar, kellik 'Gabrin işareti' olarak adlandırılan bir risk faktörü olarak düşünülmesini önerdi.

Araştırmacılar, kellik 'Gabrin işareti' olarak adlandırılan bir risk faktörü olarak düşünülmesini önerdi.

Kel erkekler şiddetli Covid-19 semptomlarından muzdarip olma riski daha yüksek olabilir, ortaya çıkan kanıtlar gösteriyor.  

Bağlantı o kadar güçlü ki, bazı araştırmacılar kelliklerin ABD'deki Covid-19'dan ölen Dr. 

Derneğin arkasındaki anahtar çalışmanın baş yazarı Brown Üniversitesi'nden Profesör Carlos Wambier The Telegraph'a şunları söyledi: "Kelliklerin ciddiyetin mükemmel bir öngörücüsü olduğunu düşünüyoruz." 

Ocak ayında Çin'in Wuhan kentindeki salgının başlangıcından bu yana veriler, erkeklerin koronavirüs aldıktan sonra ölme olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir. İngiltere'de bu hafta Halk Sağlığı İngiltere'den bir rapor, çalışma yaşındaki erkeklerin Covid-19 teşhisi konduktan sonra kadınlardan ölme olasılığının iki katı olduğunu buldu.

Yakın zamana kadar, bilim adamları bunun neden olabileceğini , cinsiyetler arasındaki yaşam tarzı, sigara içme ve bağışıklık sistemi farklılıkları gibi faktörlere işaret ediyorlardı . Ancak giderek artan bir şekilde, testosteron gibi erkek cinsiyet hormonları gibi androjenlerin sadece saç dökülmesinde değil, aynı zamanda koronavirüsün hücrelere saldırma yeteneğinin de artmasında rol oynayabileceğine inanıyorlar.

Bu, kellik için kullanılanlar ve prostat kanseri gibi hastalıklar gibi bu hormonları baskılayan tedavilerin, virüsü yavaşlatmak için kullanılabilmesi ve hastalara savaşmak için zaman vermesi olasılığını artırır.  

Profesör Wambier, "Androjenlerin veya erkek hormonlarının virüsün hücrelerimize girmesi için kesinlikle bir geçit olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

ABD'de kellik ilaçları kullanılarak tartışılan denemenin yanı sıra, UC Los Angeles'ta bir onkolog olan Matthew Rettig, Los Angeles, Seattle ve New York'ta 200 gazide prostat kanseri ilaçları kullanarak ayrı bir deneme başlattı. 

Denemeler , İspanya'da Profesör Wambier liderliğindeki iki küçük çalışmanın ardından, erkek tipi kellik orantısız olarak yüksek sayıda erkeğin Covid-19 ile hastaneye kaldırıldığını tespit etti .

Bir çalışmada, üç Madrid hastanesinde Covid-19 hastası olan erkeklerin yüzde 79'u keldi. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi'nde yayınlanan 122 hasta üzerinde yapılan çalışma, İspanyol hastanelerindeki 41 hasta arasında,q'inin kel olduğu daha erken bir çalışmayı izledi. Çalışılan hastalara benzer yaştaki beyaz erkeklerde kellik arka plan oranı yüzde 31-53 arasındadır. Çalışmada androjenlere bağlı saç dökülmesi olan daha az sayıda kadın arasında benzer bir korelasyon bulunmuştur. 

Diğer bilim adamları daha fazla işin yapılması gerektiğini, ancak potansiyel bağlantıdan heyecanlandığını söyledi. 

Prostate Kanser Vakfı başkan yardımcısı Howard Soule, Science Magazine'e "Herkes androjenler arasındaki bağlantıyı ... ve Covid-19'un sonuçlarını takip ediyor." Dedi . 

Prostat kanseri uzmanları androjenlerin hastalıkta oynayabileceği rolü biliyorlar çünkü prostatta hormonlar kanserli büyümeyi artıran bir enzimi uyarıyor. Nisan ayında araştırmacılar Cell dergisinde TMPRSS2 enziminin koronavirüs enfeksiyonlarına da karıştığını gösteren bir makale yayınladılar. 

Bir hücreyi enfekte etmek için, Covid-19'a neden olan yeni SARS-CoV-2 dahil olmak üzere koronavirüsler, bir enzim tarafından aktive edilen bir işlem olan hücre zarına bağlanan 'başak' proteini denir. Bu durumda, TMPRSS2'nin bu enzim olabileceği görülmektedir. 

Bilim adamları, enzimin akciğerlerdeki androjenlere prostatta olduğu gibi tepki verip vermediğini henüz bilmiyorlar, ancak diğer kanıtlar potansiyel bağlantıyı destekliyor gibi görünüyor.

İtalya, Veneto'dan 9.280 hastanın yaptığı bir araştırmada , androjen yoksunluğu tedavisi gören prostat kanseri olan erkeklerin - testosteron seviyelerini kesen ilaçlar - Covid-19'u diğer hastalığa yakalanan erkeklerle kapama olasılığının sadece dörtte biri olduğunu buldu. tedaviler. 

İngiltere Prostat Kanseri Politika Başkanı Karen Stalbow şunları söyledi: “Erkek hormonları ve artan Covid-19 riski arasında bir bağlantı olabileceğini gösteren birkaç araştırma yapıldı. Bu, bazı araştırmacıların enzalutamid gibi prostat kanserini tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan hormon tedavilerinin bu riski azaltıp azaltamayacağını araştırmasına neden oldu.

“Bununla birlikte, şimdiye kadar yapılan araştırmaların çoğu laboratuarda yapıldı ve hormon tedavilerinin akciğerlerde prostat hücrelerinde olduğu gibi aynı etkiye sahip olup olmadığına dair çelişkili kanıtlar var. Şimdi bu konuları ele almayı ümit eden birkaç klinik çalışma var, ancak bu hormon tedavilerinin Covid-19 için etkili bir tedavi olup olmayacağını bilmeden önce çok daha fazla kanıt gerekiyor. ”