Büyükkılıç, UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ile görüştü

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenti UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmek için UNESCO Milli Komisyon Başkanı...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenti UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmek için UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ile görüştü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık Toplantı Salonu'nda Büyükkılıç başkanlığında, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Salih Özgöncü ve belediye bünyesinde oluşturulan UNESCO Komitesi üyelerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

Toplantıya video konferans üzerinden bağlanan UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Oğuz'a, UNESCO Komisyonu Komitesi tarafından şehrin gıda, eğitim, dezavantajlı gruplar gibi fizibilitesi, şehrin soyut kültürel değerleri, "Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı" isimli sunum yapıldı.

Burada konuşan Büyükkılıç, Kayseri'nin pastırmadan sucuğa, arabaşından mantıya kadar pek çok lezzeti barındırdığını belirtti.

Kayseri mutfağının zenginliğine dikkati çeken Büyükkılıç, "Kayseri, geçmişten beri değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmanın, İpek Yolu'nun üzerinde de olmanın getirisiyle zengin bir kültüre ve özelde de gastronomi kültürüne sahiptir. Bunları inşallah daha sonra sizlere arz ederiz." ifadelerini kullandı.

UNESCO Milli Komisyon Başkanı Oğuz da yapılan sunumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri'nin hazırlığının rastlantısal bir başvuru olmadığına dikkati çeken Oğuz, "Sunum ve buradaki tasarımlar çok net bir şekilde gösteriyor, bunun çok pozitif etkisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Oğuz, süreçle ilgili bilgi vererek önerilerde bulundu.