Beypazarı'nda kütüphanesiz okul bulunmuyor

TAKİP ET

Beypazarı Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, ilçedeki tüm okullarda şu an kütüphane olduğunu, 57 bin olan kitap sayısını daha da yükselteceklerini söyledi

Beypazarı Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, ilçedeki tüm okullarda şu an kütüphane olduğunu, 57 bin olan kitap sayısını daha da yükselteceklerini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak, öğrencilerin kitaba rahatça erişmesini sağlamak amacıyla ilçede kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane kurulduğunu belirtti.

Okullardaki mevcut kütüphanelerin ise kitap açısından zenginleştirildiğini aktaran Yılmaz, "Okul ve kurum kütüphanelerimizde bulunan kitap sayısı 57 bin 15 seviyesine ulaştı. Okul kütüphanelerinde zengin kitap içeriğiyle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Kitap sayısını daha da artırmayı düşünüyoruz." dedi.

Yılmaz, amaçlarının, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin, düşünme becerileri yüksek, ilişkileri kuvvetli, geniş bakış açısına sahip, kendine güveni tam bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak için okul kütüphanelerini zenginleştirme çalışmaları devam ediyor. Tüm okullarımızda şu an kütüphanemiz var. 57 bin olan kitap sayımızı daha da yükselteceğiz. Çeşitli çevrelerden kitap bağışları da geliyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, öğrencilerimize en güzel eğitimi vermenin çabası ve gayretindeyiz."



AA