Başkentte şiddet mağduru kadınların süs örgüleri ağaçlara giydirildi

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Sığınma Evleri'nde kalan kadınların el emeği süs örgüleri, 30 Ağustos Zafer Parkı'daki ağaçlara...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Sığınma Evleri'nde kalan kadınların el emeği süs örgüleri, 30 Ağustos Zafer Parkı'daki ağaçlara giydirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kadın sığınma evlerinde kalan kadınlara, bir yandan sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlarken bir yandan da üretimden kopmamaları için düzenledikleri atölye çalışmaları kapsamında hazırlanan birbirinden renkli el emeği örgüleri, 30 Ağustos Zafer Parkı'daki ağaçlara giydirerek farkındalık oluşturdu.

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğünce, şiddet mağduru kadınların güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikle nazar boncuğundan uğur böceğine çeşitli motiflerle hazırlanan örgülerin ağaçlara giydirilmesiyle parklar renklendirilirken, kadınların da el emeği görünür kılındı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Halit Özdilek, kadınların toplumsal hayattan kopmaması için atölye çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özdilek, "Sığınma evlerimizde kalan kadınlarımızı sorunlarından dolayı misafir ediyoruz. Kadınlarımızın sosyal ve psikolojik anlamda hayata tutunmalarını sağlıyoruz. Sığınma evlerinde kalan kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.