Başkentte atık ağaçlardan üretilen ahşap figürler parklarda yerini aldı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atık ağaçların kök ve dallarından elde edilen malzemelerle üretilen ahşap figürler, kentteki park ve...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atık ağaçların kök ve dallarından elde edilen malzemelerle üretilen ahşap figürler, kentteki park ve rekreasyon alanlarında sergilenmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ANFA Genel Müdürlüğünce, atık ağaç ve köklerinden üretilen sanat eserleri, Çubuk 1 Barajı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Esertepe Parkı ile Gençlik Parkı başta olmak üzere kentin farklı noktalarındaki park ve bahçelerde yerini aldı.

Çalışma kapsamında, ahşap tren, kuğu, salıncak, at, kelebek, geyik, kaydırak, kitaplık, saksı, palet, köpek, pinokyo ve oturma bankları gibi birçok materyal Ankaralıların beğenisine sunuldu.

- "Maliyeti yok tasarruf bile sağlıyoruz"

Ahşap oyma sanatını yaşatmaya çalıştıklarını belirten ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personeli Hamit Ertürk, çocukların çevre konusunda duyarlılık kazanabilmesi için bu tür materyallerin önemli olduğunu ifade etti.

Ertürk, ağaçlardan tasarladıkları objeler hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Budama alanlarından ve ağaçların gençleşmesi için yaptığımız budama işlemlerinden elde ettiğimiz fazlalıkları kullanıyoruz. Kurumuş ve budanmış ağaçlardan ne çıkarabilirsek ona bakıyoruz. Bu ağaç artıklarını geri dönüşüm amacıyla işliyoruz ve kamusal alanlara hizmet olarak sunmaya çalışıyoruz. Çocukların plastikte değil de ahşapta kayması için yüzde yüz doğal ahşaptan üretiyoruz. Çubuk Barajı'nda minyatür çalışmalarımız da var. Bu çalışmalarla yüzde 90 geri dönüşüm sağlıyoruz ve atık malzemeleri kullandığımız için de bize fazla maliyeti yok. Aksine tasarruf bile sağlıyoruz."