Başkentte açıktan akan atık sular kapalı sisteme alınacak

TAKİP ET

aşkentte, yaklaşık 220 noktada halk sağlığını tehdit eden açıktan akan atık sular kapalı sisteme dahil edecek.Ankara Büyükşehir Belediyesinden...

aşkentte, yaklaşık 220 noktada halk sağlığını tehdit eden açıktan akan atık sular kapalı sisteme dahil edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ASKİ Genel Müdürlüğü, özellikle kırsal alanlarda açıktan akan atık suların kapalı sisteme alınması için çalışma başlattı.

Projeyle ilgili çalışmaların yürütüldüğü İmrahor Vadisi'nde incelemelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, kırsal nitelikli bölgelerde açıktan akan tüm atık suların kapalı sisteme alınması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öztürk, "Proje kapsamında Ankara'yı 5 bölgeye ayırarak tarama çalışmaları yaptık ve yaklaşık 220 noktada sorunla karşılaştık. Proje aşamasından sonra uygulamaya geçtik. Şu an yapım aşamasındayız. O adreslerden biri de İmrahor Vadisi." ifadelerini kullandı.

Atık suların birçok noktada kontrolsüz şekilde vadiye aktığını tespit ettiklerini kaydeden Öztürk, bir yıl içinde Ankara'nın tüm bölgelerinde açıkta akan kanalizasyon nitelikli atık suların tamamını kontrol altına alarak kapalı sistemler içinde bulundurmayı hedeflediklerini aktardı.