Başkan Büyükkılıç, Erciyes'te yeni sezona hazırlık toplantısı yaptı

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nde 2022-2023 sezonu hazırlıkları ile ilgili toplantı düzenledi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Ali Hasdal, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve ilgili daire başkanlarının katıldığı toplantıda Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili çalışmalar görüşüldü.Toplantıda açıklamalarda bulunan...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nde 2022-2023 sezonu hazırlıkları ile ilgili toplantı düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Ali Hasdal, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve ilgili daire başkanlarının katıldığı toplantıda Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, uluslararası standartta güvenli bir merkez olan Erciyes Kayak Merkezi'nin 2022-2023 sezonuna hazırlıkları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye böyle bir eseri kazandırdığı için teşekkür eden Büyükkılıç, Daha önceki yıllarda yapılan çalışmalara ilave olarak, yatırımlar ve ihtiyaçlara cevap verecek çalışmalarla Erciyes Kayak Merkezi'nin standardını daha da yükselten ve beklentilere cevap veren konuma gelme yönünde irade gösterdik. Hakikaten buradaki artık dünyada kendisinden söz ettiren yegane kayak merkezi. ifadelerini kulandı.

Erciyes Kayak Merkezi'nin turizm faaliyetleriyle kentin ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

Aynı zamanda yüksek irtifa merkezi çalışmalarıyla da sadece kış turizmine yönelik değil, yaz ve diğer mevsimlerde de kampların yapılmasına fırsat verecek çalışmalarla Erciyes'in anılması yönünde gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz sezon içerisinde yaklaşık 100 milyon avroluk bir ticaret hacminin oluştuğunu, 2 milyon civarında ziyaretçinin Erciyes Kayak Merkezi'ni ziyaret ettiğini tespit etmiş durumdayız.