Bakan Karaismailoğlu, Karaman'da...

TAKİP ET

Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın test sürüşünü gerçekleştirdi. Yolculuk öncesi Ankara Tren Garı'nda basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Bu hattı Mersin ve Adana'ya doğru uzatacağız. Master Planı çerçevesinde ülkemizin bütün noktalarını demir ağlarla öreceğiz." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, YHT'nin Karaman'da Haziran ayında hizmete gireceğini söyledi.

Konya-Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimindeki alt yapı, üst yapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemelerinin tamamlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu; "Son olarak da sinyalizasyon test sertifikasyonları başarıyla devam etmektedir. İnşallah Haziran ayı içerisinde tren işletmeciliğine başlayacağız. Hattımız aynı zamanda elektrikli konvansiyonel tren seferlerimize de hizmet verebilecektir. Hızlı tren hattımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Biz bugün Ankara’dan Karaman’a kadar hızlı trenle direk olarak geldik. Hattı biz test ettik. Gayet mükemmel bütün işler tamamlanmış durumda. Artık Sinyalizasyon ve elektrifikasyonun testleri devam ediyor. Bunların sertifikalandırma işlerini bağımsız kuruluşlar yapıyor. İnşallah Haziran ayı sonuna kadar bunları da tamamladığımızda hattımızı yolculu işletmeye alacağız. Bu kesimin işletmeye açılmasıyla birlikte Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya inecek. Hat kapasitesi de üç kat artacaktır. Tamamı 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı projemizin Karaman-Ulukışla kesiminde ise çalışmalar devam ediyor. Fiziki gerçekleşme oranını yüzde 76'lara ulaştırdık. Hattımızın bir başka kesimi olan Ulukışla-Yenice-Mersin demiryolu hattı projesi de Aksaray-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattı olarak Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz tarafından yatırım programına alınmıştır. Aksaray – Ulukışla - Yenice hattında da ihale hazırlıkları devam ediyor. Ülkemizin gelişen sanayi, tarım ve turizm kenti Karaman’ın bir başka büyük ilimiz olan Adana’yla da yakınlaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor.