Avrupa Konseyi, İnsan Hakları Eylem Planı'nın, yürütülen destekleme projesinin bir çıktısı olmadığını bildirdi:

TAKİP ET

- "Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca hazırlanan ve 2 Mart'ta açıklanan yeni İnsan Hakları Eylem Planı, gelecek iş birliğini şekillendirmek adına kilit bir belge niteliği taşımaktadır"

Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Cristian Urse, İnsan Hakları Eylem Planı'nın, konseyin yürüttüğü destekleme projesinin bir çıktısı olmadığını kaydetti.

Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "İnsan Hakları Eylem Planı'nın Uygulanmasını ve Raporlanmasını Destekleme Projesi"nin uygulama süresinin, 2021 yılının sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, projenin ana hedefinin, Türkiye'de insan haklarının korunmasına katkı sağlamak olduğu, proje ile başta Adalet Bakanlığı olmak üzere Türkiye'de kurumsal kapasitenin artırılarak, İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulanması ve raporlanmasına destek vermenin amaçlandığı vurgulandı.

Projede, güvenlik ve özgürlük hakkı, adil yargılanma ve ifade özgürlüğü olarak tanımlanan üç tematik alanda, analiz, farkındalık artırma ve eğitim çalışmaları yürütülerek, Eylem Planı'nın uygulanmasına odaklanıldığı aktarılan açıklamada, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Urse'nin, konuya ilişkin şu değerlendirmesine yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca hazırlanan ve 2 Mart 2021 tarihinde açıklanan yeni İnsan Hakları Eylem Planı, gelecek iş birliğini şekillendirmek adına kilit bir belge niteliği taşımaktadır. Bu Eylem Planı, Avrupa Konseyinin yürüttüğü ve uygulama süresi uzatılan projenin bir çıktısı değildir. Türk makamlarınca hazırlanmış olan bu belge üzerinde tüm yetkilere Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkili makamları sahiptir. Projemizin uzatılmış uygulama döneminde; Avrupa Konseyi, bu Eylem Planı'nın uygulanması için gerek duyulan uzmanlık desteklerini sağlamaya devam edecektir."