ATP'nin dokuz aylık geliri yüzde 112 artışla 331,5 milyon liraya ulaştı

TAKİP ET

- ATP Genel Müdürü Ümit Cinali: - "Dünya ekonomilerinde ve yakın coğrafyamızda yaşanan belirsizliklere karşın sürdürülebilir bir büyüme göstermemiz orta ve uzun vadeli planlarımızın...

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin 2022 yılı ilk dokuz ayında geliri yüzde 112 artışla 331,5 milyon liraya ulaştı.

Şirket yaptığı açıklamayla 2022 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Buna göre şirketin ilk dokuz ayda geliri yüzde 112 artış göstererek 331,5 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Şirketin brüt karı yüzde 149 artarak 166,4 milyon TL’ye ulaşırken dönem karı ise yüzde 87 artarak 85,3 milyon lira oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, yılın üçüncü çeyreğinde büyümeyi sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

Dünya ekonomilerinde ve yakın coğrafyamızda yaşanan belirsizliklere karşın sürdürülebilir bir büyüme göstermemiz orta ve uzun vadeli planlarımızın bir sonucudur. ATP, finanslar metriklerde yükselişini sürdürdü. Yüksek enflasyon ortamının iş dinamiklerini etkilediği bir dönemde ciromuzdaki reel büyümeden memnunuz. Gelecek dönemlerdeki atılımların finansallarımızı daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz. AR-GE ve pazarlama aktivitelerimiz ve yeteneğe yaptığımız yatırımlarla hedeflerimize planlarımız çerçevesinde ulaşmaktayız.

Yılın ilk yarısında önemli stratejik atılımlar yaptık. Yatırımlarımızın meyvelerini ikinci yarıda da almaya devam ettik. Subway için hızlı servis restoran çözümünü portföyümüze ekledik. Android üzerinde geliştirdiğimiz Zenia Kiosk’u da konuk ağırlama teknolojileri çözüm portföyümüze kattık. Denemelerine Galataport’ta başladık. Son tüketicilerden olumlu dönüşler aldık. Aldığımız geri dönüşler doğrultusunda ürüne son şeklini verip, pazara sunmayı hedefliyoruz.

Cinali, ATP GSYO ile gerçekleştirdikleri AtaExpress (Tıklagelsin ve Fiyuu) yatırımında büyüme odaklı adımları desteklediklerini bildirerek, AtaExpress’in hizmet verdiği marka sayısını yükseltmesini sağlayacak teknolojilere katkılarda bulunarak şirketin çevrimiçi sipariş ve teslimat sektörlerindeki pazar payını ve değerini artırmaya devam edeceğiz. ifadelerini kullandı.


AA