ATİD turizm gelirlerinde rekor bekliyor

TAKİP ET

ANKARA (AA) - Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, 2022 turizm gelirlerinde rekora doğru yaklaşıldığını ifade etti.Akman, yaptığı yazılı açıklamada,...

ANKARA (AA) - Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, 2022 turizm gelirlerinde rekora doğru yaklaşıldığını ifade etti.

Akman, yaptığı yazılı açıklamada, 200 ülkede Türkiye'nin tanıtım faaliyetlerinin yürütüldüğünü, etkili pazarlama stratejilerinin yanı sıra turizm çeşitlendirme çalışmalarının da çok önemli olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra sağlık, termal, kültür, spor, gastronomi, kış ve inanç turizmi gibi pek çok alandaki turist ağırlama potansiyeline dikkati çeken Akman, ülkenin keşfedilmesi gereken bir cennet olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun tanıtım kampanyalarının sonucunu aldıklarını belirten Akman, şunları kaydetti:

42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefi ile sezona başlayıp, hedefimizi Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerine rağmen 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir olarak revize ettik. Çalışmalarımızın karşılığını almak, bu rakamlara ulaşabilmek bizi daha da motive ediyor. Hem vatandaşlarımıza hem de yabancı turistlere Anadolu'nun değerlerini her alanda göstermek ve tanıtmak istiyoruz. Son zamanlarda özellikle başkentimizi yurt dışında ve yurt içinde daha iyi tanıtabilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu çabaların sonucunu turist sayılarının artışı ile görüyoruz. Anadolu ve başkent turizmcileri olarak önümüzdeki günlerin daha iyi olacağına dair inancımız tam.


AA