Aşı randevusu e-Nabız ve MHRS üzerinden nasıl alınır? İftardan sonra aşı yaptırılır mı?

TAKİP ET

Aşı randevusu, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre aşılama sırası gelen vatandaşların gündeminde birinci sıraya yer alıyor. Covid 19 aşı randevusu, e-Nabız, MHRS ve telefonla alınabiliyor. Peki aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşısı olacaklar iftardan sonra aşı yaptırılır mı? sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet aşı randevu alma ekranı!

Aşı randevu ekranı! Tüm Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık çalışanları ile başlayan ve süreç 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlar ile sürüyor. Aşı randevusu almanın üç farklı yolu bulunuyor. Merkezi Hekim Randevu (MHRS) sistemi üzerinden randevu alındığı gibi e-Nabız’dan T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak randevu oluşturulabiliyor. Dileyen vatandaşlar ise ALO 182 hattı üzerinden koronavirüs aşı randevusu oluşturabilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Haziran ayı sonu itibariyle 50 yaş üstünü aşılayabileceklerini ifade etti. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlar oruç tutarken aşı olmanın zararlı olabileceğini düşünerek randevularını iftar sonrası almak istiyor. Peki MHRS ve e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır? İşte e-devlet koronavirüs aşı randevu ekranı!

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı sırası kendinde olan vatandaşların randevu alabilmek için üç farklı yöntemi bulunuyor. Dileyen vatandaşlar MHRS, e-Nabız ve ALO 182 üzerinden koronavirüs aşı randevusu oluşturabilir. İşte adım adım randevu oluşturma;

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS üzerinden randevu almak isteyenler üye değilse aşağıda bulunan adrese tıklayarak “ Randevu Al” butonu ile üye olarak üyelik işlemini tamamlayabilir. Ardından “ Randevu Al”ı işaretleyen kullanıcılar T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile istediği hastane ve hekimi seçerek randevu alabilir.

MHRS Randevu Almak İçin Tıklayınız!

Telefonla Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sırası gelen ve aşı olmak isteyen vatandaşlar mobil uygulama ve MHRS ALO 182 hattını arayarak aşı randevusu talebinde bulunabilirler. Kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastanesinden randevu alınabilir.

İftardan Sonra Aşı Yaptırılabilir Mi?

Diyanet İşleri Başkanı yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının orucu bozmadığını açıkladı. Sağlık açısından uzman isimler iftardan sonra aşı olmanın bilimsel anlamda sakıncası olmadığını birçok kez dile getirdi. Ramazan ayında orucunun bozulacağı endişesi taşıyan ve aşı olmak için iftar sonrasını bekleyenler için randevu veriliyor. Randevu aldıkları takdirde aşı olmayacak vatandaşlar, randevularını MHRS ve E-nabız sistemi üzerinden iptal edebilir.

Koronavirüs Aşısı Nasıl Olunur?

Aşı olmak için randevu oluşturan hastaneye belirlenen saatte gidilmesi önemlidir. “AŞILA” uygulaması üzerinden randevu sahibinin sorgulaması yapılırken yine uygulama üzerinden barkot okutularak kayıt alınıyor. Kayıt ettirmenin ardından aşı yapılıyor. İki doz halinde yapılan koronavirüs aşısının ilkinin uygulanmasının ardından ikinci doz randevu bilgileri vatandaşa kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Dileyen vatandaşlar e-Nabız uygulaması üzerinden randevu bilgilerine ilişkin detayları görüntüleyebilir.

Hafta Sonu Aşı Yaptırılabilir Mi?

Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi.” ifadeleri kullanıldı.