Asgari ücrete ciddi zam geliyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen 'asgari ücret ne kadar olacak' sorusuna verdiği cevapla vatandaşlarda büyük merak uyandırdı.

Temmuz ayında asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zamdan sonra gözler yılbaşında yapılacak olan asgari ücret zammına çevrildi.

Kulislerde asgari ücretin en az yüzde 80 olacağı konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'asgari ücret ne kadar olacak' sorusu yöneltilmesi üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın" cevabını verdi.

VATANADAŞ BÜYÜK BEKLENTİ İÇİNDE

Yüksek enflasyondan dolayı vatandaş rahat nefes alamazken dün kulislere düşen asgari ücret iddiaları vatandaşlarda büyük heyecan uyandırdı. 

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 80 ZAM"

Yazar Şeref Oğuz kaleme aldığı köşe yazısında şunları ifade etti;

"Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…"
Asgari ücret iddiaları kulislerde konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen "Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak? Ciddi bir zam görecek miyiz?" sorusuna "Hiç endişeniz olmasın" cevabını verdi.