Antalya, üretimiyle Türkiye ortalamasının üstünde performans gösterdi

TAKİP ET

- Antalya OSB Başkanı Ali Bahar: "Sanayicilerimiz, gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışarak Türkiye ortalamasının da üzerine çıkmıştır"

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, OSB’deki üretimin Türkiye ortalamasının üstünde bir performans sergilediğini bildirdi.

Bahar, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 oranında büyüdüğünü, bu büyümenin beklentilerin de üzerinde gerçekleşmesinde sanayi sektörünün önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Elde edilen başarıya katkı sağlayan tüm sanayicilere ve çalışanlara teşekkür eden Bahar, "Bölgenin üretim potansiyelinin en önemli göstergesi olan elektrik tüketimimiz, 2021 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 16,16 dolayında artmıştır. Sanayicilerimiz, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışarak Türkiye ortalamasının da üzerine çıkmıştır." ifadesinde bulundu.

Yüksek faiz ve döviz kurundaki yapılacak her iyileştirmenin, üretimin daha da artmasına dolayısıyla da ülke ekonomine pozitif katkı sağlayacağına dikkati çeken Bahar, şunları kaydetti:

"Hastalığın yayılmasını engelleyecek, uluslararası arenada ülkemize duyulan güvenin dolayısıyla da turist sayılarının artmasına vesile olacak olumlu bir gelişmedir. Turizm bölgelerinin, geçmişte olduğu gibi yine ülke ekonomisindeki büyümeye pozitif katkı sağlamasını istiyorsak, başta Antalya olmak üzere tüm turizm kentlerini terzi işi bir yaklaşımla ele almamız, destek ve hibeleri buralardaki işletmelerin ihtiyaçlarına göre şekillendirmeliyiz."