Antalya, Burdur ve Isparta'da "tam kapanma" ve bayramda elektrik tüketimi arttı

TAKİP ET

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) tarafından, Antalya, Burdur ve Isparta'da salgın dolayısıyla uygulanan "tam kapanma" dönemi ve...

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) tarafından, Antalya, Burdur ve Isparta'da salgın dolayısıyla uygulanan "tam kapanma" dönemi ve Ramazan Bayram'ında elektrik tüketiminin yüzde 23 arttığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye genelinde uygulanan "tam kapanma" sürecinin ve Ramazan Bayramı'nın elektrik tüketim rakamlarını da etkilediği belirtildi.

AEDAŞ'ın elektrik dağıtım hizmeti verdiği Antalya, Burdur ve Isparta'da elektrik tüketiminde 2020'nin arife ve Ramazan Bayramı dönemine göre yüzde 23'lük artış gözlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Antalya, Burdur ve Isparta'da 12 Mayıs Arife günü ve 13-15 Mayıs tarihlerinde Ramazan Bayramı boyunca toplam elektrik tüketimi 74 bin 898 megavat saati buldu. Geçen yıl 23 Mayıs Arife günü ve 24-26 Mayıs tarihlerinde kutlanan Ramazan Bayramı'nda ise bu rakam 60 bin 785 megavat saat düzeyinde idi. 14 bin 113 megavat saatlik tüketim artışında, mesken abonelerinin bayramı evde geçirmelerinin yanı sıra kapanma öncesinde yazlıklarına gelen abonelerin talebi de etkili oldu."

Bölgede 2,2 milyona yakın aboneye hizmet veren AEDAŞ'ın, Ramazan Bayramı da dahil olmak üzere tam kapanma sürecinde zamanın büyük bölümünü evde geçiren mesken abonelerinin enerjisiz kalmaması için acil eylem planını devreye aldığı vurgulandı.