Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü Çubuk'ta kutlandı

TAKİP ET

Ankara'nın başkent oluşunun 99. yıl dönümü Çubuk'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.Çubuk Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Adem Keleş, Belediye Başkanı...

Ankara'nın başkent oluşunun 99. yıl dönümü Çubuk'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Çubuk Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, Jandarma Komutanı Caner Koca, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Halk Eğitim Merkezinin konferans salonunda düzenlenen programda, öğrenci ve öğretmenler hazırladıkları gösterileri sundu.

Ankara'nın başkent oluşunu konu alan video gösteriminin gerçekleştirildiği programda, okul korosu Ankara türküleri seslendirdi, öğrenciler şiirler okudu. Öğrenciler tarafından Şehirler Dile Geliyor skeci oynanırken, okulun Seymen ekibi göster sundu.

Kaymakam Adem Keleş, Ankara'nın 1071 Malazgirt Savaşıyla bir Türk yurdu haline geldiğini belirterek, Asil milletimiz bu cennet vatanı asırlardır her türlü saldırı ve işgal girişimlerine karşı canları pahasına korumuştur. Ankara halkının milli mücadeleye verdiği destek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye'ye karşı gösterdiği ilgi ve oluşan Kuvayi Milliye ruhu bu sürece çok büyük etkide bulunmuştur. dedi.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise Ankara'nın Milli Mücadele döneminde yaşadıklarının önemine işaret ederek, Ankaramız başkent olmasının yanında eğitim, sanayi ve bir kültür şehridir. Ayrıca Hacı Bayram Veli Hazretlerinin burada olmasıyla da manevi bir iklimi bulunmaktadır. diye konuştu.

Program, Kaymakam Keleş ve Belediye Başkanı Demirbaş'ın öğrencileri tebrik etmesiyle sona erdi.



AA