Ankara Büyükşehir Belediyesinden TED Üniversitesi ile yapılan "Kurtuluş Parkı Protokolü"ne ilişkin açıklama:

TAKİP ET

- "Parkın, TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi, parkın tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılması söz konusu değildir" - "Protokolde yer alan gizlilik maddesi, yapılacak projenin 4734 sayılı Kanun hükmüne göre yaklaşık maliyetinin açıklanamaması ile ilgilidir"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türk Eğitim Derneği (TED) Üniversitesi ile imzalanan protokole konu olan Kurtuluş Parkı'nın, üniversiteye ya da herhangi bir kuruma devredilmesinin, tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

ABB'den yapılan açıklamada, TED Üniversitesi ile Kurtuluş Parkı hakkında yapılan protokolle ilgili kamuoyuna asılsız açıklamaların yansıdığı belirtildi.

ABB'nin katılımcı yönetim anlayışı gereği, parkın daha işlevsel hale getirilmesi için Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve TED Üniversitesine aynı gün yazı yazıldığı ifade edilen açıklamada, bu talebe sadece TED Üniversitesinin cevap verdiği kaydedildi.

Açıklamada, protokolün yapıldığı gün, ABB tarafından basın bülteni geçildiği, protokolün amaçları ve kapsamı hakkında kamuoyuna bilgi verildiği belirtildi.

Protokol kapsamında, parkın işlevselleştirilmesi, açık ders alanları ile öğrenci-halk buluşmalarının sağlanması, güvenliğin artırılması, sosyal donatı alanları oluşturulması, bisiklet yolları yapılması gibi parkın geleceği için uygulanabilecek çalışmalar hakkında iş birliği kararının alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Parkın TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi söz konusu değildir. Parkın tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılması söz konusu değildir. Protokolde yer alan gizlilik maddesi, park için yapılan çalışmalar hakkında değil yapılacak projenin 4734 sayılı Kanun'un hükmüne göre yaklaşık maliyetinin açıklanamaması ile ilgilidir. Kurtuluş Parkı çalışmaları konusundaki tüm gelişmeler kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır."