Ankara Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Hattı tam kapanma sürecinde de hizmet veriyor

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Hattı, tam kapanma sürecinde de hizmet vermeyi sürdürüyor.Büyükşehir Belediyesinden yapılan...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Hattı, tam kapanma sürecinde de hizmet vermeyi sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 sürecinin başlamasıyla kurulan Psikolojik Destek Hattı, yurt içi ve yurt dışında kaygı yaşayan vatandaşların stres, endişe ve korkularının giderilmesi için hizmet veriyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğüne bağlı çalışan psikologlar, tam kapanma sürecinde de hafta içi 09.00-17.00 saatlerinde 0312 666 60 06 numaralı hattan ya da 0312 507 34 50-51 numaralı Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi hattından ücretsiz psikolojik destek vermeyi sürdürecek.

Uzman psikologlar kaygı bozukluğu, Kovid-19 teşhisi tespit edilenler ve yakınları, hastalığa yakalanma ve yakınlarını kaybetme korkusu yaşayanlar, dikkat problemi ve sınavlara hazırlanan gençlerin kaygı problemleri, 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların evden çıkamamalarına yönelik kaygılar, aile içi iletişim sorunları, çocuk ve ebeveyn danışmanlığı ile maddi kaygı konularında temel psikolojik destek hizmeti sunacak.