Ankara Barosu, engellilerin erişimi için tek adliye düzenine geçilmesini istedi

TAKİP ET

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, engellilerin daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşturulmasının önündeki engellerin kaldırılması, Ankara'da tek adliye düzenine geçilmesi gerektiğini bildirdi

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, engellilerin daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşturulmasının önündeki engellerin kaldırılması, Ankara'da tek adliye düzenine geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Ankara Barosundan yapılan açıklamaya göre 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Ankara Barosu Başkanı Köroğlu, engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının engelliler için tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında "Uluslararası Engelliler Günü" ilan edildiğini anımsattı.

Uluslararası sözleşmeler gereği engellilerle ilgili etkin adımlar atılmasının hukuki sorumluluk olduğunu aktaran Köroğlu, "Üstünde yaşadığımız bu coğrafyada, engelli bireylerin daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşturulması, toplumsal yaşama tam ve eşit bir şekilde katılımın önündeki engellerin kaldırılması, aktif ve etkin bir hayat sürdürmelerinin sağlanması için gerekli düzenlemeleri yapmak, toplumun asli görevi ve engellilerin ise temel hakkıdır." ifadelerini kullandı.

- "Kesin çözüm tek adliye"

Ankara'da mahkemelerin 6 farklı adliye binasına dağıtıldığına dikkati çeken Köroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile engelli vatandaşların adliyeye erişimi noktasında adliye binaları arasında ring servisi uygulaması başlattıklarını ifade etti. Köroğlu, şunları kaydetti:

"Bu sayede en azından, vatandaşların adliye binalarına ulaşımları sırasında ortaya çıkabilecek karışıklık ve zorluklar bir nebze hafiflemiş oldu. Fakat kesin çözüm, Ankara'da tek adliye düzenine ivedilikle geçilmesi için çalışmalara başlanmasıdır. Bu yönde yıllardır yaptığımız çağrıyı, bugün, bu durum nedeniyle ortaya çıkan zorluklardan en çok etkilenen engelli meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız için yineliyoruz; tek, her anlamda erişilebilir ve ulaşılabilir olan bir adliye istiyoruz."




AA