Ameliyatsız Basur Tedavisi

TAKİP ET

Halk arasında basur diye tabir edilen hemoroid rahatsızlığı kısaca damarların genişlemesi ile oluşan bir durumdur.

Halk arasında basur diye tabir edilen hemoroid rahatsızlığı kısaca damarların genişlemesi ile oluşan bir durumdur.

Hemoroid (Basur) Nedir

Kitaplardaki tanımına bakılacak olursa rektum ve anüsün en alt kısmında anal kanalın sonunda bulunan genişlemiş damarlardır diyebiliriz. Bu kan damarları duvarlarının genişlemesi sonucu gerilmeler ve bu gerilmeler sonucu şişme ve tahriş olma durumudur.

Basur rahatsızlığı iç ve dış hemoroid olarak iki türlüdür. İç hemoroidler makatın görülemeyecek ve hissedilemeyecek bir bölgesinde iken dış hemoroid ise makatın dış çeperinde derinin hemen altındadır. İş hemoroidin olabileceği bölgedeki sinir sayılarındaki azlıktan dolayı ağrı ve acı pek hissedilmez iken dış hemoroidte ise durum daha farklıdır. Dış hemoroidte sinir sayılarındaki fazlalıktan dolayı ağrı şikayetlerinin yanı sıra kanama, kaşıntı ve şişkinlik belirtileri gözlemlenir.

Hemoroid rahatsızlığı genetik olmasa bile ebeveynlerde görülme durumunda çocuklarda da görülme olasılığı mümkündür.

Halk arasında basur diye tarif edilen Hemoroidin tanısında öncelik fiziksel tedavi ile mümkündür. Basur tedavisi doktorun öncelikle tahriş, şişme ve diğer sorunların varlığını tesbit etmek maksadıyla rektuma ve anüse baktığı muayenedir.

İkinci tanı yönteminde ise doktorun giydiği bir hijyenik eldiven ile parmakla rektumu kontrol ederek şişme, topaklar, tahriş ve benzeri belirtileri hissetme yöntemidir. Bu yönteme ayrıca dijital rektal muayene adı da verilir.

Hemoroid Neden Olur?

Aile bireylerinde geçmişte basur hemoroid görülmüş ise kişide de görülme olasılığı yüksektir. Egzersizden uzak sürdürüle gelen bir yaşam tarzında ağır bir cisim kaldırılmaya kalkıldığında, ağır bir cisim itmeye çalışıldığında obezite nedeniyle vücuttaki fazla ağırlıklardan ve gebelik esnasındaki damarlardaki sıkışmalardan kaynaklanmaktadır genellikle.

Hemoroid Tedavi Yöntemleri

Hemoroid tedavisi temelde iki grupta toplamak mümkündür. Bu gruplarda ameliyatsız tedavi ve cerrahi operasyon diye tabir ettiğimiz ameliyatlı tedavidir. Genellikle rahatsızlığın ilerlemiş seviyelerinde ameliyatlı tedavi yöntemleri kullanılsa da Climed Tedavide Hemoroidin ilk seviyelerinde ameliyatsız yöntemler önerilmektedir.