Ali Baba Adana Demirspor Gündeminde

TAKİP ET

Karaman'ın sevilen eski esnaflarından Ali Baba Adana Demirspor gündemine oturdu.

Karaman'ın sevilen eski esnaflarından Ali Baba Adana Demirspor gündemine oturdu.

Futbol dünyasında sezonun son günlerine geldiğimizde bir üst lige çıkma mücadelesi veren takımlarla bir alt lige düşecek takımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Süper ligde zirve yarışı iyice kızışmışken ligin son sıralarında yer alan 4 süper lig ekibini de TFF 1. lige düşme korkusu sarmaya başladı.

Bu yıl 4 süper lig ekibinin düşeceği TFF 1. lig'den de 3 futbol takımı süper lige yükselecek. Yükselmesi kesinleşen Adana Demirspor ve Giresunspor olurken 3. takımda playoff mücadelesi ile belli olacak.

Ali Baba Adana Demirspor Gündeminde

Adana Demirspor taraftarları arasında en çok beğeni alan paylaşım ise Karaman'ın sevilen eşraflarından olan ve uzun yıllar İsmetpaşa caddesinde kuruyemişçilik yapmış olan Ali Baba'nın olduğu fotoğraf yer aldı. Konya'da ki müsabakada Adana Demirspor taraftarlarının açtığı "Biz Süper Lige Çıktık, İnanmıyorsan Ahaa Dayıya Sor" yazılı pankartın altına oturan Ali Babanın o esnada çekilmiş fotoğrafı sadece tek bir sayfada 70 bin beğeni alırken kısa süre içerisinde 100 binlere ulaşması bekleniyor.

Süper Lige Çıkan Takımlar

Futbolda son haftalar bu denli hareketli geçerken geçtiğimiz sezon Konya'da oynanan Galatasaray Adana Demirspor mücadelesinde yaşanan bir an ise Adanalı taraftarların gündemine yerleşti. TFF 1. Lig'de son haftada konuk olduğu Menemenspor'u 4-1 mağlup eden Adana Demirspor, averajla şampiyon tamamladığı ligde Süper Lig'e çıkmayı başardı. Bu sonuçla puanını 70'e çıkaran Adana Demirspor, gelecek sezon Süper Lig'de oynamaya hak kazandı. Daha önce 1972-1973, 1986-1987, 1990-1991 ve 1993-1994 sezonlarında Süper Lig'e yükselmeyi başaran Adana temsilcisi, 1994-1995 sezonunda düştüğü Süper Lig'e döndü. 26 yıl sonra tekrar süper lige yükselen Adana temsilcisi taraftarları sevinçlerini sosyal medyadan paylaşmaya başladı.