"Akıllı Şehir Kayseri" uygulamasına yoğun ilgi

TAKİP ET

Kayseri'de "Akıllı Şehir Kayseri" mobil uygulaması yoğun ilgi görüyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı...

Kayseri'de "Akıllı Şehir Kayseri" mobil uygulaması yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, belediyenin yeni teknoloji ve yenilikçi yaklaşımları ile ulaşımdan kent bilgi sistemine, mobil haritadan kültür sanat etkinliklerine kadar pek çok alanda hizmet sunduğunu ifade etti.

Kurumsal mobil uygulaması "Akıllı Şehir Kayseri" ile akıllı şehir politikalarına dair daha kapsamlı bir yol izlediklerini belirten Büyükkılıç, 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, Kayseri’nin de geleceğe yönelik yatırımlarında, akıllı şehir yaklaşımıyla projelere yön verdiklerini kaydetti.

Vatandaşların refahının yüksek olmasının başlıca hedefleri olduğunu aktaran Büyükkılıç, "Ayrıca mobil uygulamadaki 'Kent Bilgi Sistemi' sayesinde en yakın hastane, eczane, benzin istasyonu, tarihi eserler, ücretsiz wi-fi alanları, noterler, ATM’ler, camiler, okullar, otoparklar, bisiklet durakları, taksi durakları gibi önemli yerlere de ulaşabiliyorlar." ifadesini kullandı.

Şehri geleceğe taşıyacak, tüm alanları çok önemsediklerini ve titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Şehrimizde akıllı ulaşım sistemleri, kavşak tipleri, elektronik denetleme sistemleri, planlama yapılan kavşaklar, değişken mesaj sistemleri, akıllı sinyalizasyon kontrol yazılımı gibi çalışmaları da inceledik ve ulaşımda anlık takip ve denetim ile raporlar konusunda yapılanları dinledik. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki 'Akıllı Şehir Kayseri' mobil uygulaması aktif bir şekilde kullanılıyor. Mobil uygulamasından esnaflara yönelik birçok farkındalık ortaya çıkıyor. Odalara kayıtlı firmalara vatandaş güvenli bir şekilde ulaşacak ve aradığı hizmete kolayca erişebilecek."