AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu'ndan "Kütüphane Haftası" mesajı

TAKİP ET

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Çopuroğlu, mesajında, insanlığı geliştiren en önemli...

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çopuroğlu, mesajında, insanlığı geliştiren en önemli alışkanlığın okumak olduğunu belirtti.

Kütüphanelerin bir toplumun, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesi olduğunu vurgulayan Çopuroğlu, şunları kaydetti:

"İnsanların araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, hayat boyu öğrenmenin olmazsa olmazıdır. Yaşadığımız bilgi çağında, bireysel ya da toplumsal olarak başarılı olmak istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi de üretmek zorundayız. Dolayısıyla nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünülemiyorsa kitapların ve kütüphanelerin olmadığı bir dünya da düşünülemez. Milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi okumaya, anlamaya ve analiz yapmaya bağlıdır. Kütüphanelerimize yapılacak her türlü yatırım, ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır.Okuma ve öğrenme azminizin, sevginizin hiç bitmemesi dileği ile 57. Kütüphane Haftası kutlu olsun."