AK Parti Antalya İl Başkanlığından Başkan Böcek ve meclis üyelerine tepki:

TAKİP ET

- "Cumhur İttifakı meclis üyelerimiz, Antalya'nın hizmete ihtiyacı olduğu bir dönemde halkımıza hizmet etme adına olmaları gereken yerde, maalesef Böcek'in keyfinin yetmesini ve meclise gelmesini beklemişlerdir"

AK Parti Antalya İl Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin, Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısına keyfi geç gelerek saygısızlığın ötesinde demokrasiyi hiçe saydıklarını bildirdi.

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Böcek başta olmak üzere CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin, meclis toplantısı için Cumhur İttifakı meclis üyelerini 50 dakika bekleterek, "nezaketsiz" bir tavır sergiledikleri belirtildi.

Mecliste ASAT Genel Kurulu için üye seçiminin yapılacağının ve CHP ile İYİ Parti meclis üyelerinin bundan kaçtığının öne sürüldüğü açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yaptıkları hareket saygısızlığın ötesinde demokrasiyi hiçe saymaktır. Cumhur İttifakı meclis üyelerimiz, Antalya'nın hizmete ihtiyacı olduğu bir dönemde halkımıza hizmet etme adına olmaları gereken yerde maalesef Böcek'in keyfinin yetmesini ve meclise gelmesini beklemişlerdir. Böcek, keyfi yetip salona geldiğinde de çareyi adeta suç bastırırcasına nezaketsiz ve seviyesiz bir üsluba sarılmakta bulmuştur. Gecikmenin nedenini soran belediye başkanlarımız ile meclis üyelerimize 'Ne zaman geleceğimi size mi soracağım?' gibi ifadeler kullanarak temsil ettiği makamı küçük düşürmüştür. Dünkü yaşanan hadiseler, Antalya'da ne kadar basiretsiz bir yönetimin belediyeyi idare etmeye çalıştığını gözler önüne sermiştir."

Açıklamada, meclis toplantısında, CHP'li Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun da "Bu mecliste, Kumluca'yı ilgilendiren bir konuda böylesine gülünç bir duruma düşmek Kumluca Belediye Başkanı olarak beni üzmüştür." ifadesini kullandığı, bu durumun da Millet İttifakının durumunu gösterdiği belirtildi.

- "Böcek'in Antalya'ya yaptığı hizmetleri paylaşmasını bekliyoruz"

Başkan Böcek'e belediyeyi ve meclisi usule, kanuna uygun şekilde yönetmesi yönünde tavsiyede bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Böcek'in 2 yıl 2 aydır Antalyamıza ne hizmet yaptığını, hangi eserleri kazandırdığını çıkıp kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz. Cumhur İttifakı belediye başkanları ile meclis üyelerine saldırarak yapamadığı hizmetlerin ve vaat edip hayata geçiremediği projelerin üstünü örtemezsin. Önerimiz şudur, önce kendi gurubunu toplayıp ASAT Genel Kurulu'ndaki kaçtıkları seçimleri tamamlasınlar. Unutmasın ki belediye başkanlık koltukları hizmet üretme yeridir. Demokrasiye saygısızlık yapılıp, vakit tüketme yerleri değildir."