Ahmet TEK ANKARAMANDER ve KAREV'den istifa etti

TAKİP ET

KAREV ve ANKARAMANDER Genel Mali Sekreteri olarak görev yapan Gazeteci Ahmet Tek her iki dernekten de istifa ettiğini açıkladı.

KAREV ve ANKARAMANDER Genel Mali Sekreteri olarak görev yapan Gazeteci Ahmet Tek her iki dernekten de istifa ettiğini açıkladı.

“Bu derneklerde yer almam, bir sivil toplum örgütüne katkı sağlama amacına yönelikti” diyen Usta Gazeteci Tek “Bu süreçte tanık olduğum gelişmelerin, benim amaçladığım çizginin dışına çıktığı kanaatine vardım.” Diyerek istifasını verdiğini ifade etti.

Tek istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Sivil toplum örgütleri istişare, bugünün deyişiyle ortak akıl platformlarıdır. Ankaramander ve KAREV yönetimlerinde yer almam, bir sivil toplum örgütüne katkı sağlama amacına yönelikti.

Bu süreçte tanık olduğum gelişmelerin, benim amaçladığım çizginin dışına çıktığı kanaatine vardım. Gazetecilik, hizaya durma mesleği değildir. Karakter olarak hizaya geçmekten rahatsızlık duyan, söyleneni itirazsız kabullenen biri değilim.

“Ben düşünürüm, ben bilirim, ben anlarım, ben karar veririm, ben uygularım” anlayışı, mesleğim olan gazetecilik etiğine, tarzıma ve tavrıma uygun değildir.

Bu nedenle kuruluş aşamalarında emek verdiğim Ankaramander ve KAREV’de tarafıma lâyık gördüğünüz görevlerden ayrılma kararı aldım.

Ankaramander ve KAREV’in Karaman’a katkılarının devamını yürekten diliyorum.

Herbirinize teşekkürlerimi sunar, hakkınızı helal etmenizi istirham ederim.

Saygılarımla.

Ahmet Tek