Adana'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki

TAKİP ET

Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Belkıs...

Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan'ın haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.

Ermenistan'ın tarih boyunca emperyalist ülkeleri arkasına alarak Türklere zarar vermek için elinden geleni yaptığını ve çoğu kez sinsice saldırdığını bildiren Yakıcı, "Ermeni diasporasının işi, dünyada Türkler aleyhine çalışma yapmak, illegal örgütleri desteklemektir." ifadesini kullandı.

Yakıcı, Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinin Ermenistan'ın Hocalı soykırımına göz yumduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Eylül ayında Tovuz'a saldıran Ermenilerin Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattına zarar verme niyetinin hangi ülkelere menfaat sağlayacağı bellidir. Ermenistan ateşkese bile uymayıp füze saldırısı yaparak sivillerin ölümüne ve yaralanmalarına sebep olmuştur. Yine bebek ve çocuklar ölüyor. Yine analar ağlıyor. Bizim bu topraklarda yaşayan iyi niyetli Ermeni vatandaşlarla bir sorunumuz yok. Ama onların da çıkıp Ermenistan'ın bu işgalci saldırılarına karşı konuşmaları ve mücadele etmeleri gerekir."