Abeslang- Tahta Dil Basacağı ile İlgili Özet Bilgiler

TAKİP ET

Tahta dil basacağı olarak dilimize çevrilen aletin yaygın kullanılan adı abeslang'dır. En basit tıbbi cihazlar arasında yer alır. Abeslang...

Tahta dil basacağı olarak dilimize çevrilen aletin yaygın kullanılan adı abeslang’dır. En basit tıbbi cihazlar arasında yer alır. Abeslang, ağız ve boğaz muayenesi sırasında dili bastırarak doktora kolaylık sağlar. Tahta dil bastıracağı kullanılmazsa, muayene sırasında dil kayar ve doktorun görüş alanı engellenir. Bu temel kullanımın yanı sıra abeslang ile ilaç karıştırılır, merhem sürülebilir. Veterinerlikte, güzellik merkezlerinde, ağda salonlarında, gıda üretiminde, oyun ve hobi yapımları gibi diğer sektörlerde de çok yönlü kullanım olanağı mevcuttur.

Pek çok farklı türü olan tahta dil basacağı satın alırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir:

    Abeslang Boyutu:

 

Standart tahta dil basacağı uzunluğu 6 inç, yani yaklaşık 15.3 cm’dir. Fakat piyasada özellikle çocuk hastalarda kullanılmak üzere 5,5 inç, yani 14 cm ve bebekler için 4,2 inç, yani 10,7 cm.  küçük abeslang’lar da bulunmaktadır.

 

    Steril veya steril olmama durumu

Kullanım amacına göre tahta dil basacağı ya steril poşetlerde ya da steril olmayan kutularda satılır. Tıbbi muayenelerde steril abeslang kullanılır ve ilgili biyolojik atık prosedürüne göre imha edilir. Diğer sektörlerde steril olmayan tahta dil basacaklar kullanılmaktadır.

    Aromalı tahta dil basacağı

Özellikle çocuk hastalar, doktorun tahta dil basacağı kullanmasından rahatsız olabilir. Bu deneyimi çocuklar için kolaylaştırmak isteyen bazı üreticiler çilek, kiraz gibi meyve aromalı abeslang üretmektedirler.

    Tahta dil basacağının üretildiği malzeme

 

Abeslang üretiminde en çok huş ağacı kullanılır. Tahta ve plastik çeşitleri piyasada bulunmaktadır.

 

 

 

Beybi Eldiven iş eldiveni muayene eldiveni vinil eldiven beybi iş eldivenleri inşaat eldiveni nitril eldiven zebra eldiven işçi eldiveni işçi eldiveni