ABB özel amaçlı itfaiye aracı ve çekicilerle araç filosunu genişletti

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesine kattığı yeni özel amaçlı itfaiye aracı ve çekicilerden oluşan 30 araçla filosunu güçlendirdi. Büyükşehir...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesine kattığı yeni özel amaçlı itfaiye aracı ve çekicilerden oluşan 30 araçla filosunu güçlendirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca temin edilen 15 yüksek basınçlı ilk müdahale aracı Ankara İtfaiyesine, 15 çekici ve bu çekicilere monte edilen havuz tipi damperli dorseler ise Fen İşleri Daire Başkanlığına teslim edildi.

Ankara İtfaiyesi filosuna dahil ettiği 15 yeni yüksek basınçlı ilk müdahale aracıyla kent genelinde oluşabilecek yangınlardan trafik kazalarına, sel baskınlarından çeşitli kurtarma operasyonlarına daha etkin ve daha hızlı müdahalelerde kullanılmayı planlanıyor.

Çok fonksiyonlu büyük itfaiye araçlarının ve tankerlerin giremediği dar sokaklara can ve mal kaybı yaşanmasının önüne geçecek 4X4 ilk müdahale araçları sayesinde büyük itfaiye araçlarının da yükünün yüzde 50 oranında azaltılması amaçlanıyor.

Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesinde özel bir firma tarafından yerli olarak imal edilen 350 litre su, 30 litre köpük kapasiteli tankla dakikada 30 litre su atma tabancası özelliklerine sahip araçlarda, 3 bin 500 kilo çekme kapasiteli uzaktan kumandalı çekme vinci de yer alıyor.

- "Araçları daha çok ot ve çöp yangınları ile sel baskınlarında kullanacağız"

İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, hizmet kalitesini arttırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İhtiyaç dahilinde 3 bölgemize dağıtacağımız bu araçları daha çok ot ve çöp yangınlarıyla sel baskınlarında kullanacağız. Bu araçların yanı sıra çıkarttığımız Kırsal İtfaiyecilik Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında 200 tanker ihalesini tamamladık ve imalat aşamasına geçtik. Önümüzdeki yaz sezonundan itibaren kırsal kesimlerde muhtarlarımızın görevlendireceği 4 kişiye eğitim verip kendi bölgelerinde çıkan yangınlara müdahale etmelerini sağlayacağız."