ABB, Koru Mahallesi'nde "Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi"ne devam ediyor

TAKİP ET

Proje kapsamında, 9 bin 211 metrekarelik alanda süs havuzu, su perdeleri, amfi tiyatro, seyir terasları, oturma alanları ile büfeler yer alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Koru Mahallesi sakinlerinden gelen talepler üzerine yapımına başladığı, "Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi"nin inşa çalışmalarına devam ediyor.

ABB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Koru Mahallesi'ndeki Ankaralılar Caddesi üzerinde bulunan ve etrafında alışveriş merkezi ile restoranların yer aldığı, atıl durumdaki boş alan için harekete geçildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, proje kapsamında, kent meydanı haline getirilecek boş arazinin, 483 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 9 bin 211 metrekarelik kısmında süs havuzu, su perdeleri, amfi tiyatro, seyir terasları, oturma alanları ve büfelerin yer alacağı belirtildi.

Meydanın alt kısmında ise 12 bin 952 metrekarelik bir otopark yapılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"330 normal araç, 23 elektrikli araç ve 22 engelli araç kapasiteli kapalı otopark oluşturulacak. Kamera sistemleri, otomasyon altyapısı, havalandırma ve aydınlatma sistemleri ile yangın söndürme ve acil durum yönlendirmeleriyle modern ve güvenli bir otopark inşa edilecek."


AA