15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TAKİP ET

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çifteler Belediye Başkanı...

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Karacan, mesajında, Türkiye'nin istiklali ve istikbali için yüreğinde vatan sevgisi taşıyan aziz milletin 15 Temmuz'da yazdığı zaferin 5. yıl dönümünün yaşandığını hatırlattı.

Hain emelleri olan FETÖ'nün ve destekçilerinin Türkiye'nin bekası ve istikrarına göz diktikleri alçak planı, kefenini giyerek yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, liderliği ve yüreği vatan sevdasıyla atan Türk milletiyle bozduklarını belirten Karacan, şöyle devam etti:

"Kahraman ecdadımızın bize emanet bıraktığı kutsal vatanımızda huzurumuza, birliğimize ve dirliğimize kast eden alçak teröristlerle ve yandaşlarıyla kararlı mücadelemiz devam edecektir. Tarihi destanlarla dolu olan milletimiz, demokrasiye ve milli iradeye vurulan bu darbe girişimini unutmadı ve unutturmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyor, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle gazilik şerefine mazhar olan tüm gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum."

- AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan

AK Parti İl Başkanı Çalışkan, 15 Temmuz tarihinin dünya üzerinde eşine çok az rastlanacak bir milli birlik ve beraberlik ruhu, milletin yazdığı kahramanlık destanı olarak tarihe damga vurduğunu kaydetti.

Vatan savunması ve milli mücadele uğruna nice şehitler ve gaziler olduğunu aktaran Çalışkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Darbeci kurşunlara siper oldular ülkemiz her zaman olduğu gibi bu zorlu sınavdan da fedakarlıklarıyla, alnının akıyla çıktı ve kahramanlık sıfatı milletimize bir kez daha çok yakıştı. Tankın, uçağın silahın karşısına yüreğiyle karşı duran aziz milletimiz, istiklaline uzanan hain ihanet çetesini şanlı tarihine yakışan bir duruşla yok etti. 15 Temmuz gecesi cesaretleri, kararlılıkları ile canını hiç tereddüt etmeden ortaya koyan ve adını tarihe altın harflerle yazdıran kahraman şehitlerimizi saygıyla, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Toprağı vatan yapan aziz şehitlerimizin hatırasını her zaman yaşatacağız ve onlara layık bir neslin inşası için çalışacağız."

- Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin maruz kaldığı alçak darbe girişiminin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı.

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminin cumhuriyetin kazanımlarının önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Kurt, şunları ifade etti:

"Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin kararlı duruşu, yüce Türk milletinin cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması demokrasi dışı bu girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken, tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk halkı bir bütün olarak bu saldırı karşısında dimdik durdu. Bir daha bu acıların yaşanmaması için başta laiklik olmak üzere, bilimsel, çağdaş eğitime, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılmalıyız. 15 Temmuz 2016'da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyorum. Demokrasi uğruna can veren şehitlerimizi asla unutmayacağımız gibi; FETÖ'nün, bu devletin her kademesine bu kadar kolay girmesine göz yumanları da unutmayacağız."

- Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık, 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı, milleti, demokrasiyi ve aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçtiğini anımsattı.

Kendisine emanet edilen cephaneyi aziz millete yöneltenlerin hainlerin planları, yüce Türk milletinin sarsılmaz iradesi, vatan sevgisi ve bağımsızlık ateşiyle yerle bir edildiğine dikkati çeken Bıyık, şunları aktardı:

"O gece kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi göğsümüzdeki milli imanla tüm dünyaya bir kez daha nasıl bir güce sahip olduğumuzu gösterdik. Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür. Bilinmelidir ki Türk milleti büyük mücadeleler vererek asil kanlarıyla suladığı vatan toprağının bir karışını bile bu hainlere teslim etmez, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hakimiyetine girmez. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen o geceyi aziz milletimizin bir daha yaşamaması Allah'ın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim etmesi dileği ile 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran başta kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'i, hemşerimiz şehidimiz Fatih Dalgıç'ı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal

Rektör Prof. Dr. Erdal, 15 Temmuz 2016'da kahramanca yürütülen mücadelenin önemini vurguladı.

15 Temmuz'un, milli iradeye daima sahip çıkan, asla esareti kabul etmeyen, aziz milletin yazdığı yeni bir dirilişin öyküsü olduğuna değinen Erdal, şunları kaydetti:

"Yüce milletimiz, tarihimizin bütün kırılma anlarında olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de Çanakkale ve İstiklal Harbi'nin ruhuyla bir ve birlikte olmuş, dirayetle, cesaretle, imanla, tek yürek olarak gözünü kırpmadan silaha, tanka, helikoptere ve uçağa karşı göğsünü siper edip canından aziz gördüğü topraklara sahip çıkmıştır. Böylelikle üzerinde yaşanılan vatan topraklarından milletimizin canı pahasına vazgeçmeyeceği ve kimsenin milli iradeye rağmen hareket edemeyeceği bütün dünyaya tekrar ilan edilmiştir. Ayrıca bu destansı mücadele toplumsal hafızamızın kurucu değerlerinden biri olma niteliğine bürünmüş ve 15 Temmuz 2016 gelecek nesiller için vatana, bayrağa, millet iradesine ve geleceğine sahip çıkmanın timsali olmuştur."

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da birer mesaj yayımladı.